Via Ferrata met kinderen?

 Ja, super! Een geweldige ervaring voor jou en je kinderen, avontuurlijker dan wandelen en toegankelijker dan rotsklimmen of alpinisme. Maar let wel goed op… naast de risico’s vergt met kinderen onderweg zijn extra aandacht, zowel in de voorbereiding als tijdens de beklimming. Je moet dus zelf over voldoende kennis en ervaring beschikken (ook in zekeringstechnieken met touw) om zonder extra begeleiding of berggids op pad te gaan !

Je kan een makkelijke – op families gerichte- Via Ferrata met kinderen
vanaf 7 à 8 jaar doen, mits ze echter extra gezekerd zijn aan een touw. Je kan van die leeftijd er niet vanuit gaan dat ze voldoende inzicht in hun eigen veiligheid hebben en dat het verhangen van de karabiners steeds veilig verloopt. Vanaf ongeveer 10 jaar kan een geoefend kind wel zelfstandig vorderen, maar toezicht blijft belangrijk – net als een goede inschatting van wat haalbaar is.

Let ook op met de keuze van Via Ferrata-set of valabsorber, want de meesten worden pas echt geactiveerd bij een minimum gewicht van 40kg ! Edelrid heeft een model specifiek voor kinderen vanaf 30kg en ook Mammut heeft VF-sets die in aanmerking komen.
Liefst wordt elk kind begeleid door een volwassene.

Overzicht Kennisbank Via Ferrata / KlettersteigGa terug

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel