Maillon

 Een maillon, maillon rapide of snelschakel / snelle schakel, is een metalen schakel vergelijkbaar met een karabijnhaak.
Canyonzone heeft veschillende vormen en maten van maillons in het assortiment.
Maillons hebben een huls met schroefdraad die strakker is over een draad, in tegenstelling tot een scharnierende poort zoals een karabijnhaak, waardoor ze sterker, maar moeilijker te gebruiken zijn.
Maillons vereisen het gebruik van
steeksleutel.

Het woord maillon komt uit de Franse taal en betekent "link".
Maillons worden veel gebruikt bij klimmen en speleologie. Bij speleologie worden ze gebruikt om veilige en vitale verbindingen te maken, zoals die nodig zijn bij het gebruik van enkeltouwtechniek of om touwen aan ankerpunten te bevestigen. Bij het klimmen worden ze gebruikt om leave-in-place abseilankers te construeren. Maillons kunnen ook worden gebruikt voor het bevestigen van harnassen met een dubbel bevestigingspunt.

Sorteer op
 • CAMP Demi Rond Maillon 10mm Staal
  CAMP Demi Rond Maillon 10mm Staal

  Is roestvrij stalen D-vormige snelkoppeling voor gebruik in ankers, tuigage, en industrieel werken. Gebruikt om een harnas met twee ophangpunten die moeten worden verbonden met een connector (zoals AV Mazerin harnas) te sluiten.

  € 12,99
 • CAMP Ovale Link 8mm INOX
  CAMP Ovale Link 8mm INOX

  Is een RVS ovale snelkoppeling/maillon voor het opzetten van "opoffer", het uitrusten van ankers en vastzetten van quickdraws. Een lichte en compacte snelkoppeling voor tuigage en abseilen. Goed bestand tegen slijtage van touwen.

  € 9,75 € 8,95
 • CAMP Ovale Mini Link 5mm INOX
  CAMP Ovale Mini Link 5mm INOX

  Een superlichte en compacte opoffer maillon voor equiperen van (nood)ankerplaatsen en abseils. Deze roestvrij stalen uitvoering is harder dan de traditionele Carbon staal en is klaar om seizoen na het seizoen te doorstaan.

  € 5,30
 • Camp Ovale Quick Link Maillon 10mm
  Camp Ovale Quick Link Maillon 10mm

  Is een stalen (verzinkt staal) ovale maillon 10mm. Dit is de grotere versie van de standaard Maillon Rapide. Perfect voor het verbinden van een losse ketting tussen twee ankerpunten en een enkel oog aan een ankerpunt.

  € 5,25
 • CAMP ovale quick link maillon RVS 10 MM
  CAMP ovale quick link maillon RVS 10 MM

  Is een roestvrij stalen ovale maillon 10mm. Dit is de grotere versie van de standaard Maillon Rapide. Perfect voor het verbinden van losse ketting tussen twee ankerpunten en een enkel oog aan een ankerpunt.

  € 12,60 € 11,50
 • CT Q-Link 6 mm maillon
  CT Q-Link 6 mm maillon

  Is een schroefschakel / snelschakel / een karabiners met schroefsluitingmaillon / een gekoppelde stalen snelkoppeling, ovaalvormige Ø 6 mm, die als accessoire gebruikt moet worden. Gewicht: 34 g, breeksterkte lengte gesloten: 20kN

  € 4,60
 • Ovale Quick Link Maillon 10mm RVS
  Ovale Quick Link Maillon 10mm RVS

  De Maillon is een roestvrijstalen ovale maillon van 10 mm. Snelkoppeling voor industriële tuigage en ankers.

  € 9,50
 • Ovale Quick Link Maillon 8mm
  Ovale Quick Link Maillon 8mm

  Is een stalen (verzinkt) ovale maillon van 8 mm. Te gebruiken als opoffer maillon en geschikt voor: het uithangen van abseils, uitrusten van ankerpunten, integreren binnen SRT-set (trapkoord aan stijgklem). Met de hand te sluiten.

  € 3,95
 • Petzl Demi Rond Maillon
  Petzl Demi Rond Maillon

  Is een lichtgewicht (aluminium) halfronde snelschakel om te gebruiken voor je speleo- of canyongordel als verbinding tussen de heuplussen en direct je leeflijn en croll op de gordel te zetten. Diameter staaf: 10 mm.

  € 20,00 € 18,95
 • Petzl Maillon Delta 10mm
  Petzl Maillon Delta 10mm

  Deze stalen karabiner met delta vorm is geschikt voor het sluiten van elke gordel waarbij men de twee inbindpunten moet verbinden. Hierbij kan direct de Croll en leeflijn worden geinstalleerd.

  € 8,40
 • Petzl Maillon Delta 8mm
  Petzl Maillon Delta 8mm

  Is een snelschakel in driehoekvorm in 8mm uitvoering. Wanneer het wordt gesloten met een sleutel, wordt het een semi-permanente ankerring. Materiaal: staal.

  € 8,40
 • Petzl Maillon Delta 8mm met bar
  Petzl Maillon Delta 8mm met bar

  Is een snelschakel / maillon in driehoekvorm. Deze 8mm is uitgevoerd met een bar om de sluiting te blokkeren. Wanneer het wordt gesloten met een sleutel, wordt het een semi-permanente ankerring. Materiaal: staal.

  € 8,40 € 7,25
 • Petzl Maillon Delta 8mm schroefverbinding met bar Zwart
  Petzl Maillon Delta 8mm schroefverbinding met bar Zwart

  Is een snelschakel / maillon in driehoekvorm. Deze 8mm is uitgevoerd met een bar om de sluiting te blokkeren. Wanneer het wordt gesloten met een sleutel, wordt het een semi-permanente ankerring. Materiaal: staal. Zwart.

  € 11,90 € 10,99
 • Petzl Maillon Delta no 5 Staal
  Petzl Maillon Delta no 5 Staal

  Klein formaat Delta maillon gebruikt om de borststijgklem zoals Croll of CT te verbinden met het borstharnas zoals een model MTDE Clasico of AV Speleight. Gegalvaniseerd staal.

  € 3,99
 • Petzl Maillon GO 7mm
  Petzl Maillon GO 7mm

  GO staat voor Grand Ouverture oftewel grote opening. De maillon in 7mm uitvoering voornamelijk gebruikt voor bevestiging van een leeflijn aan je gordel, opoffermateriaal in een canyon of als extra lus op je gordel.

  € 5,50 € 5,15
 • Petzl Maillon GO 8 mm
  Petzl Maillon GO 8 mm

  De GO 8 mm snelkoppeling kan worden gebruikt om een ​​TIPTOP topanker karabijnhaak te bevestigen. Zijn 8 mm diameter en gegalvaniseerd stalen frame zorgen voor een uitstekende duurzaamheid. Snelkoppeling voor klimzalen.

  € 7,00 € 6,55
 • Petzl Maillon GO 8mm - 10st
  Petzl Maillon GO 8mm - 10st

  Snel te openen snelkoppeling voor klimzalen (pakket van 10)
  De GO 8 mm snelkoppeling kan worden gebruikt om een ​​TIPTOP topanker karabijnhaak te bevestigen of de snelkoppeling op DJINN STEEL AXESS snelkoppelingen te vervangen.

  € 60,00 € 57,95
 • Petzl Maillon rapide No 5
  Petzl Maillon rapide No 5

  De Petzl Maillon No 5 is een mini snelschakel om een recupeersysteem te installeren op bijvoorbeeld de Petzl Fifi of om een trapkoord met een stijgklem te verbinden. Deze mini maillon heeft een breeksterkte van slechts 280kg!!

  € 5,48
 • Petzl Speedy
  Petzl Speedy

  Een snel te openen maillon/snelschakel gemaakt van lichtgewicht aluminium. Te openen in slechts vier slagen. Te gebruiken als weer mee te nemen ankerpunt voor vaste speleotouwen of als schakel voor je trapkoord aan stijgklem.

  € 13,00 € 11,99

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel