Handstijgklemmen

 Hand stijgklemmen zijn mechanische apparaten die aan een klimtouw worden bevestigd en waarmee een klimmer het touw kan beklimmen. Hand Ascenders zijn er in verschillende vormen en maten en hebben verschillende toepassingen zoals speleologie, bevroren touwen hoog in de bergen of voor reddingswerk. Alle stijgklemmen worden gekenmerkt door een getande kam die aan het touw vastklemt wanneer de stijgklem wordt belast, waardoor een stevig punt ontstaat voor een klimmer om op het touw omhoog te bewegen.

Sorteer op
 • Beal Hands Up
  Beal Hands Up

  De vorm van de opklimmende beweging maakt het mogelijk om met twee handen te worden vastgehouden bij het opklimmen van touw: één aan de kant onder de trekker en één daarboven. Het handvat is versterkt voor ergonomie en comfort.

  € 66,64 € 56,95
 • Nieuw 2019

  CAMP TURBOHAND - Handled ascender
  CAMP TURBOHAND - Handled ascender

  Beschikt over een eigen roller. Dit helpt niet alleen met de klimefficiëntie door het omhoog glijden veel soepeler te maken, vermindert ook de gevaarlijke slijtage van het apparaat. Heeft ergonomische rubberen handgreep.

  € 70,00
 • CAMP Turbohand Guide - Accessory for ascender
  CAMP Turbohand Guide - Accessory for ascender

  Een roestvrijstalen touwgeleider die met twee schroeven aan de onderkant van de Turbohand ascender kan worden bevestigd. Versterkt ook het belangrijkste bevestigingspunt voor een verhoogde weerstand tegen slijtage.

  € 9,00
 • Nieuw 2019

  CAMP TURBOHAND PRO - Handled ascender
  CAMP TURBOHAND PRO - Handled ascender

  Is de absolute top voor het maximaliseren van de efficiëntie tijdens het klimmen in touwen. Het beschikt over een eigen rol. Helpt bij de klimefficiëntie door het opwaarts glijden veel soepeler te maken.

  € 75,99
 • Nu Beschikbaar

  Climbing Technology CRIC
  Climbing Technology CRIC

  Multifunctionele touwklem met katrol, is robuust, functioneel en intuïtief en kan in vier verschillende modi worden gebruikt: touwklem, katrol, touwklem/katrol of herstelkatrol. Gemakkelijk in gebruik en compact, er zit geen valbe

  € 102,85
 • CT Ascender simple PLUS
  CT Ascender simple PLUS

  Multi-use licht-gelegerde rechter touw stijgklem voor klimtouwen of als een klem voor het slepen / redden. Nokopeningshendel bruikbaar met één hand. Twee bevestigingsgaten voor verschillende mogelijke toepassingen.

  € 62,90
 • CT Quick Roll Links
  CT Quick Roll Links

  Is een Links innovatieve stijghandgreep met geïntegreerde katrol die samen met de auto-blokkerende descender gebruikt moet worden. Kam openingshefbooom kan met één hand gebruikt worden, met een enkele omlaagbeweging.

  € 120,00
 • CT Quick Roll Rechts
  CT Quick Roll Rechts

  Is een Rechts innovatieve stijghandgreep met geïntegreerde katrol die samen met de auto-blokkerende descender gebruikt moet worden. Kam openingshefbooom kan met één hand gebruikt worden, met een enkele omlaagbeweging.

  € 120,00
 • CT Quick-Up Plus
  CT Quick-Up Plus

  Is een links of rechtshandige stijgklem met comfortabele rubberen ergonomisch gevormd handvatten en meerdere bevestigingspunten. Te gebruiken in hijsconstructies! Er is een linker- en rechter variant. Veelzijdig in gebruik.

  € 64,90
 • Nieuw 2021

  Edelrid Hand Cruiser
  Edelrid Hand Cruiser

  Ergonomisch gevormde handstijgklem voor een comfortabele klim op het touw. Het gebogen ontwerp verhoogt het comfort en vermindert wrijving in systeem. Rechtse/linkse versie in verschillende kleuren voor gemakkelijke identificatie.

  € 60,00 € 54,95
 • Edelrid Uni Cruiser
  Edelrid Uni Cruiser

  Veelzijdige hand- en borststijgklem voor efficiënt en moeiteloos klimmen op touwen. Klemmechanisme met veiligheidsslot. Voor kernmanteltouwen: diameter van 8,0–13,0 mm. Nokken voor optimale grip op bevroren of modderige touwen.

  € 55,00 € 47,95
 • Kong Futura Hand R
  Kong Futura Hand R

  Deze revolutionaire touwstijgklem heeft een intuïtiever handvat en is kleiner en lichter dan andere stijgklemmen. Voor kleinere handen wordt een kleiner handvat meegeleverd. Deze stijgklem werkt op touwdiameters van 8 tot 12,7 mm.

  € 87,95 € 69,95
 • Petzl Ascension
  Petzl Ascension

  Stijgklem met handvat voor touwbeklimmingen, beschikt over een overmolding grip en ergonomische handvat voor een comfortabele en krachtige grip met één of twee handen. Brede lagere opening voor karabiners van leeflijn en trapkoord

  € 63,00
 • Petzl Basic
  Petzl Basic

  Is een compacte, lichte stijgklem voor het opklimmen op een vast touw of installeren van een takelsysteem met teruglooprem. Het lage bevestigingsoog is groot genoeg om karabiners van je leeflijn en je trapkoord in te bevestigen.

  € 60,00 € 56,95
 • Petzl Shunt
  Petzl Shunt

  Rappel back-up stijgklem Gebruikt onder het rappel apparaat, de SHUNT werkt als een rappel back-up en vangt wrijving haperingen op zoals bij de Prusik. Werkt op één en halve touwen. Enkeltouw 10-11 mm of dubbele touwen 8-11 mm.

  € 75,00 € 70,00
 • Singing Rock Lift Rechts
  Singing Rock Lift Rechts

  Handstijger rechts voor veilig en soepel opstijgen. Extra brede handgreep en bevestigingspunt voor twee karabijnhaken passen overal op. Roestvrijstalen getande nok voor hogere corrosieweerstand. Voor touwen van 8 - 13 mm.

  € 59,95 € 49,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel