Reddingsdekens

  Een reddingsdeken heeft een zilverkleurige- en een goudkleurige zijde. Met de zilverkleurige zijde naar binnen gericht wordt hij gebruikt om warmte vast te houden, bijvoorbeeld bij onderkoeling, bij bewusteloosheid, een shock, of bij een langdurig verblijf in een koude omgeving.

Hoe gebruik je een reddingsdeken bij kou?​
Kom je in een situatie terecht waarbij het essentieel is dat lichaamswarmte zo min mogelijk verloren gaat? Gebruik een reddingsdeken om onderkoeling of bevriezing te voorkomen. Een ongeluk bij koude temperaturen? Of is het slachtoffer onderkoeld door shock? Houd het slachtoffer warm met de EHBO-isolatiedeken!
De zilverkleurige aluminiumlaag houdt hitte en warmte tegen. Sla de reddingsdeken om jezelf of een ander heen met de zilverkleurige kant naar binnen. De aluminiumlaag kaatst 80% van de lichaamswarmte terug naar het lijf.
De gouden laag kan, naar buiten gericht, warmte van de zon opnemen en naar binnen transporteren.
Met de reddingsdeken houd je het lichaam zo warm als mogelijk is.


Hoe gebruik je een reddingsdeken bij hitte?​
Heb je te maken met flinke warmte en dreigt oververhitting? Dergelijke situaties kunnen zich voordoen in de sport of bij hoge temperaturen. Gebruik de reddingsdeken als een parasol boven het slachtoffer om te voorkomen dat de warmte van de zon hem of haar kan bereiken. Richt de zilveren zijde naar de zon zodat de stralen terugkaatsen. Bovendien: doordat de gouden zijde (die warmte absorbeert) naar binnen is gericht, wordt er ook warmte van binnen naar buiten toe gewerkt.

De reddingsdeken is ook te gebruiken om signalen af te geven. Richt de aluminium zijde naar de zon. Door de terugkaatsing van de zonnestralen kan een ander / een hulverlener jou sneller opmerken.

Sorteer op
 • Herbruikbare reddingsdeken
  Herbruikbare reddingsdeken

  Isolatiedeken ontworpen voor: buitensporters in nood die niet verder kunnen en zich willen beschermen tegen het nat en de kou. Een veiligheidsaccessoire dat je steeds bij je moet hebben en dus standaard in je tonnetje of helm.

  € 7,49
 • Reflex Reddingsdeken
  Reflex Reddingsdeken

  Herbruikbaar reddingsdeken/onderkoelings deken, tevens bruikbaar als shelter of grondzeil, de hoekpunten zijn verstevigd en afgewerkt met ringen. Reflecteerd door de zilveren laag de lichaamswarmte, beschermt zo tegen onderkoelen.

  € 19,95
 • Reddingsdeken
  Reddingsdeken

  Een lichte reddingsdeken / onderkoelings deken / EHBO deken / nooddeken die, wanneer om het lichaam gewikkeld, meer dan 80% van de stralingswarmte reflecteert. Beschermt het lichaam tegen onderkoeling of oververhitting.

  € 4,95 € 3,49

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel