Verankering & toebehoren

 Verankering & toebehoren voor je canyon- of speleologie avontuur koop je bij CanyonZone. We hebben voor alle omstandigheden artikelen van verschillende buitensport merken in het assortiment. 

Een verankeringspunt of zekeringspunt heeft bij canyoning, speleologie en het klimmen een beveiligingsfunctie, het kan bestaan uit één of meerdere zekeringspunten, ankerpunten of beveiligingspunten op de rotsen, in het ijs, in de sneeuw of op een klimwand. Deze kunnen bestaan uit een kunstmatige aangebracht verankeringspunt zoals een haak, anker of een roestvrijstalen ankerplaat ((plaquette). Men kan eveneens gebruikmaken van de natuurlijke aanwezigheid van een uitsteeksel of een opening in de rotsen. Deze zekeringspunten kunnen de volgende functie hebben:

 • Het zekeren of beveiligen van de klimmer gedurende zijn actieve klimactie. Een klimmer kan zich zekeren via het zekeringspunt, een setje, het klimtouw en zijn klimgordel.
 • Verschillende zekeringspunten kunnen gebruikt worden als tussenstandplaats of als eindpunt waarop men een abseilen mogelijk maakt.

Men kan de volgende grove indeling opmaken:

 • Natuurlijke ankers: een rotspunt, een zandloper, een boom
 • Artificiële rotsankers: ankers die in rotsspleten of rotsopeningen worden aangebracht, in deze categorie komen de nuts en de friends. Deze worden voornamelijk bij het traditioneel klimmen gebruikt, in enkele gevallen daar waar de bestaande rotshaken ontbreken of niet te vertrouwen zijn.
 • Rotshaken: haken die worden ingeklopt, ingeboord of ingelijmd.
 • IJsvijzen: holle buizen die in het ijs worden gedraaid.
 • Sneeuw ankers: allerlei hulpstukken die in de sneeuw worden ingegraven, ingeslagen of ingetrokken worden. Het meest bij de hand liggend sneeuwanker is het gebruik van de pikkel.

NB: Grotendeels ontleend aan: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zekeringspunt

Sorteer op
 • Beal Y Spreader
  Beal Y Spreader

  BEAL Y SPREADER∙ 4 mm GEGALVANISEERD staal
  ∙ Y Uitbreiding om een flexibele metalen ladder te verankeren op een enkel punt.

  Sterke punten:

  ∙ 4 mm gegalvaniseerde staaldraad
  ∙ gesmede oogpunten
  ∙ Sterkte 1000 kg.

  € 19,95
 • BetaStick Evo Ultra Compact
  BetaStick Evo Ultra Compact

  BETASTICK EVO ULTRA COMPACT Handige clipstick als klimtelescoop, tot een lengte van 2,38 mDe BETASTICK Evo is het resultaat van 15 jaar ervaring door BETA CLIMBING DESIGNS, onderzoek en ontwerp in remote clipping devices.

  Het is…

  € 73,95 € 69,95
 • Nieuw bij CanyonZone

  CE4Y drijvende tas
  CE4Y drijvende tas

  CE4Y DRIJVENDE TAS De zeer lichte en kleine opvouwbare tas wordt gebruikt om over het obstakel te komen bij sterke stroming en terugstromen.
  Ofwel als drijfanker voor een zipline of als drijfanker om jezelf ermee uit het zwemwater…

  € 59,00
 • Drijvend Anker / Floating anchor Holzi
  Drijvend Anker / Floating anchor Holzi

  DRIJVEND ANKER / FLOATING ANCHOR HOLZI Lichtgewicht en eenvoudig noodgereedschap voor gebruik in wild water, zonder de rugzak te hoeven ontruimen.

  Een drijvend anker is een geavanceerde techniek die lijkt op een geleide rappel.…

  € 54,00
 • Petzl Ring L
  Petzl Ring L

  PETZL RING L VERBINDINGSRINGDe RING verbindingsring is ontwikkeld voor directe installatie op boomchirurgengordels, maar is voor canyoning ook goed inzetbaar in combinatie met een Petzl Ring S of maillon om van een sling een…

  € 11,50
 • Petzl Sakab Pofzakje
  Petzl Sakab Pofzakje

  PETZL SAKAB POFZAKJE Zak op de grond.
  Bij CanyonZone vinden we de Pelzl Sakab een perfecte tas om je verzameling bouten en hangers bij elkaar te houden met je boren, moeren etc.SAKAB is gemaakt om te gebruiken als boulderpofzak…

  € 30,00 € 26,95
 • Practi Bolts complete set
  Practi Bolts complete set

  PRACTI BOLTS COMPLETE SET Klimboutreplica's die op elk magnetisch oppervlak blijven hechten. Oefen eenvoudig het reinigen van ankers, het bouwen van ankers, multipitch-overgangen en meer met Practi Bolts. Elke set wordt compleet…

  € 54,00
 • Practi Bolts Single Bolt
  Practi Bolts Single Bolt

  PRACTI BOLTS SINGLE BOLT EXTRA BOUT OM JE BESTAANDE PRACTI BOLTS SET UIT TE BREIDEN​ Deze replica van een klimhanger gebruikt een combinatie van sterke magneet en nanogel om tijdelijk aan elk magnetisch oppervlak te hechten. Het…

  € 20,00
 • Nieuw bij CanyonZone

  Practi Bolts Sport set
  Practi Bolts Sport set

  PRACTI BOLTS SPORT SET Replica's van bouthangers die op elk magnetisch oppervlak blijven plakken met zowel een magneet als een herbruikbaar kleverig oppervlak. Oefen eenvoudig touwsystemen voor:

  ∙ rotsklimmen
  ∙ redden
  ∙…

  € 44,00
Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2023 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel