Buitensport schuimhelm

 Een schuimhelm is een lichte helm en voorzien van een basis van polystyreen- of polypropyleen schuim met daarop een dunne, harde buitenkant. Energie wordt geabsorbeerd door plastische vervorming, dat wil zeggen dat het schuim permanent vervormt wanneer een serieuze botsing optreedt. Hierdoor wordt de energie geabsorbeerd en de schedel beschermd. Een sterk punt van schuimhelmen is dat ze een relatief goede bescherming bieden tegen impact van de voor-, achter- en zijkanten. Dit type impact komt met name voor in het geval van een val.
Schuimhelmen zijn lichter dan schaalhelmen en zien er flitsender uit. Een schuimhelm dient na een serieuze impact afgedankt te worden omdat een interne beschadiging niet altijd aan de buitenkant waarneembaar is. Schuimhelmen zijn gemiddeld genomen het duurst. Schuimhelmen zijn substantieel lichter dan schaalhelmen en hybride helmen, wat ze uitermate populair maakt voor langere tochten.

Sorteer op
 • Petzl Sirocco 2018
  Petzl Sirocco 2018

  Ultra-lichtgewicht klim- en bergbeklimmenhelm met optimale versterkte bescherming tegen zij- en achterbotsing. Uitstekende ventilatie en twee haken en achterste elastiek om een ​​hoofdlamp vast te zetten

  € 115,00 € 103,95
 • Petzl Sirocco model 2017 Zwart
  Petzl Sirocco model 2017 Zwart

  Ultra-lichtgewicht klim- en bergbeklimmenhelm met optimale versterkte bescherming tegen zij- en achterbotsing. Uitstekende ventilatie en twee haken en achterste elastiek om een ​​hoofdlamp vast te zetten.

  € 115,00 € 103,95
 • Nieuw 2021

  Edelrid Kids Shield II
  Edelrid Kids Shield II

  Populaire softshellhelm met een stijlvol ontwerp perfect voor kinderen en tieners. Voor de kleine buiten sportbeoefenaars zoals canyoneers, speleologen, via ferrata beoefenaars, klimmers en kleine bergbeklimmers.

  € 65,00 € 59,95
 • Petzl Meteor Rood
  Petzl Meteor Rood

  Lichtgewicht, compact en met uitstekende ventilatie, het is comfortabel in elk seizoen. Grote ventilatieopeningen zorgen voor een uitstekende luchtstroom. Optimale bescherming tegen zijdelingse, voor- en achterbotsingen. Rood.

  € 90,00 € 79,95
 • Petzl Meteoor Grijs
  Petzl Meteoor Grijs

  Lichtgewicht, compact en met uitstekende ventilatie, het is comfortabel in elk seizoen. Grote ventilatieopeningen zorgen voor een uitstekende luchtstroom. Optimale bescherming tegen zijdelingse, voor- en achterbotsingen. Grijs.

  € 90,00 € 79,95
 • Petzl Meteora - Violet
  Petzl Meteora - Violet

  Lichtgewicht, compact en met uitstekende ventilatie, het is comfortabel in elk seizoen. Grote ventilatieopeningen zorgen voor een uitstekende luchtstroom. Optimale bescherming tegen zijdelingse, voor- en achterbotsingen. Violet.

  € 90,00 € 80,00
 • Nieuw bij CanyonZone

  Edelrid Salathe
  Edelrid Salathe

  Ultralichte helm voor klimmen en bergbeklimmen met optimale verstevigde bescherming tegen botsingen van opzij en van achteren. Uitstekende ventilatie en twee haken en elastiek aan de achterkant om een hoofdlamp vast te zetten.

  € 100,00 € 90,00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel