Maillons / snelschakels

 Het woord maillon komt uit de Franse taal en betekent "link".
Maillons / snelschakels worden veel gebruikt bij klimmen en speleologie. Bij speleologie worden ze gebruikt om veilige en vitale verbindingen te maken, zoals die nodig zijn bij het gebruik van enkeltouwtechniek of om touwen aan ankerpunten te bevestigen. Bij het klimmen worden ze gebruikt om leave-in-place abseilankers te construeren. Maillons kunnen ook worden gebruikt voor het bevestigen van harnassen met een dubbel bevestigingspunt.

Canyonzone heeft veschillende vormen en maten van maillons in het assortiment.
Een maillon, maillon rapide of snelle schakel / snelschakel, is een metalen schakel vergelijkbaar met een karabijnhaak.
Maillons hebben een huls met schroefdraad die strakker is over een draad, in tegenstelling tot een scharnierende poort zoals een karabijnhaak, waardoor ze sterker, maar moeilijker te gebruiken zijn.
Maillons vereisen het gebruik van 
steeksleutel.

Sorteer op
 • CAMP Ovale Mini Link 5mm INOX
  CAMP Ovale Mini Link 5mm INOX

  Een superlichte en compacte opoffer maillon voor equiperen van (nood)ankerplaatsen en abseils. Deze roestvrij stalen uitvoering is harder dan de traditionele Carbon staal en is klaar om seizoen na het seizoen te doorstaan.

  € 5,30
 • Ovale Quick Link Maillon 8mm
  Ovale Quick Link Maillon 8mm

  Is een stalen (verzinkt) ovale maillon van 8 mm. Te gebruiken als opoffer maillon en geschikt voor: het uithangen van abseils, uitrusten van ankerpunten, integreren binnen SRT-set (trapkoord aan stijgklem). Met de hand te sluiten.

  € 3,95
 • Petzl Demi Rond Maillon
  Petzl Demi Rond Maillon

  Is een lichtgewicht (aluminium) halfronde snelschakel om te gebruiken voor je speleo- of canyongordel als verbinding tussen de heuplussen en direct je leeflijn en croll op de gordel te zetten. Diameter staaf: 10 mm.

  € 20,00 € 18,95
 • Petzl Maillon Delta 8mm
  Petzl Maillon Delta 8mm

  Is een snelschakel in driehoekvorm in 8mm uitvoering. Wanneer het wordt gesloten met een sleutel, wordt het een semi-permanente ankerring. Materiaal: staal.

  € 8,40
 • Petzl Maillon Delta 8mm met bar
  Petzl Maillon Delta 8mm met bar

  Is een snelschakel / maillon in driehoekvorm. Deze 8mm is uitgevoerd met een bar om de sluiting te blokkeren. Wanneer het wordt gesloten met een sleutel, wordt het een semi-permanente ankerring. Materiaal: staal.

  € 8,40 € 7,25
 • Petzl Maillon GO 7mm
  Petzl Maillon GO 7mm

  GO staat voor Grand Ouverture oftewel grote opening. De maillon in 7mm uitvoering voornamelijk gebruikt voor bevestiging van een leeflijn aan je gordel, opoffermateriaal in een canyon of als extra lus op je gordel.

  € 5,50 € 5,15
 • Petzl Maillon rapide No 5
  Petzl Maillon rapide No 5

  De Petzl Maillon No 5 is een mini snelschakel om een recupeersysteem te installeren op bijvoorbeeld de Petzl Fifi of om een trapkoord met een stijgklem te verbinden. Deze mini maillon heeft een breeksterkte van slechts 280kg!!

  € 5,48
 • Petzl Speedy
  Petzl Speedy

  Een snel te openen maillon/snelschakel gemaakt van lichtgewicht aluminium. Te openen in slechts vier slagen. Te gebruiken als weer mee te nemen ankerpunt voor vaste speleotouwen of als schakel voor je trapkoord aan stijgklem.

  € 13,00 € 11,99

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel