Leeflijn

 Leeflijnen zijn vaak van synthetische materialen gemaakt, waarbij de binnenkant van de lijn anders is gekleurd dan de buitenkant. Deze wordt zichtbaar bij slijtage. In dat geval mag de lijn, evenals bij andere beschadigingen, niet meer worden gebruikt. Bij werkzaamheden waarbij de lijn kan worden beschadigd of doorgesneden is een dergelijke lijn niet veilig.

Binnen de verschillende functies die leeflijnen hebben bij Canyoning, Speleologie en Klettersteigen , zoals verankering,werkplaatsbeperking, werkpositionering en valbeveiliging, zijn er diverse typen leeflijnen te onderscheiden zoals instelbaar, synthetisch of metaal, met schokabsorber en met een I- of een Y-vorm. 

Statische en instelbare leeflijne

 • Een statische leeflijn heeft een vaste lengte. Deze is b.v. geschikt om aan een vast ankerpunt te bevestigen, de bewegingsruimte van de gebruiker te beperken en ergens omheen te doen, b.v. om een boomstam.
 • Met een instelbare leeflijn kan men zich nauwkeurig positioneren door met de ene hand de hendel te bedienen terwijl de andere hand het vrije uiteinde van het touw vasthoudt.

I- en Y-lijnen

 •  Een I-lijn is gewoon een enkele leeflijn.
 •  Bij een Y-lijn splitst de lijn zich, zodat er twee ankerpunten zijn. Dit is handig wanneer men zich moet voortbewegen, zoals tijdens het klimmen. Terwijl het ene uiteinde verankerd is, kan men het andere uiteinde losmaken en aan een hoger gelegen punt bevestigen. Een Y-lijn kan ook worden gebruikt voor een stabielere positionering.
Sorteer op
 • Kong Slyde
  Kong Slyde

  Zelfsluitende plaat Slyde (was oorpronkelijk niet ontworpen om "energie dempend" te zijn) kan ook worden gebruikt om de kracht van de impact van een val te verminderen, door op te treden als een schokdemper.

  € 8,95
 • Beal Dyna Double Clip
  Beal Dyna Double Clip

  Is een sling welke uitermate geschikt is voor een stand/rust plaats mede omdat de eindpunten zijn ingenaaid. Een lange en een korte sling uitermate geschikt voor bij het abseilen.

  € 29,62 € 27,95
 • Beal Dyna Pro 8
  Beal Dyna Pro 8

  Verstelbare, dynamisch leeflijn met ingenaaide einden. De dynamische prestaties van deze leeflijn is veel beter dan die van de traditionele statische leeflijnen. Mogelijkheid om tussenliggende ankers dankzij de 2 takken.

  € 27,77
 • Beal Dynaconnexion 40/80
  Beal Dynaconnexion 40/80

  Is een genaaide sling van dynamisch touw om carabiners veilig vast te maken aan zekeringen, om manoeuvres te vergemakkelijken vooraf gaande aan het abseilen, maar ook om een zekeringspunt te verlengen bij het klimmen.

  € 28,80
 • Beal Dynapro V 30/60
  Beal Dynapro V 30/60

  Dubbele, dynamische lanyard / touwlijn met genaaide uiteinden. De dynamische prestaties van deze lanyard zijn veel beter dan die van traditionele statische lanyards. Perfecte leeflijn voor werken op hoogte en reddingsoperaties.

  € 30,80 € 27,95
 • Nieuw 2023

  Beal Expresso leeflijn
  Beal Expresso leeflijn

  De eerste dubbele leeflijn die net zo licht en compact is als een enkele om jezelf te verankeren. De Expresso is een dubbele leeflijn die is ontworpen om uw klimuitrusting lichter te maken en u te helpen af te abseilen.

  € 32,00
 • CAMP SWING - Verstelbare zelfzekeringslijn
  CAMP SWING - Verstelbare zelfzekeringslijn

  Verstelbare zelfzekeringslijn voor snelle, gemakkelijke en veilige plaatsing bij ankers. De zelfzekeringslijn (vanglijn) wordt vastgemaakt aan bevestigingspunt van harnas en aan het anker bevestigd met behulp van een karabiner.

  € 40,00 € 37,95
 • CT Multi Chain EVO
  CT Multi Chain EVO

  Ringvormige Daisy-ketting gemaakt van enkellaags Dyneema-band, voor gebruik op routes met meerdere pitches. Voor zelf zekeren voorzien van innovatieve ring,voor aansluiting op het harnas, zes grote tussenringen en eindexpress

  € 49,95
 • Nieuw 2023

  CT Tuner I leeflijn
  CT Tuner I leeflijn

  I-vormige verstelbare leeflijn voor verticale buitensporten zoals canyoning, speleologie, bergbeklimmen en rotsklimmen. Handig om jezelf vast te zetten aan het zekeringsanker en daar je positie aan te passen. Lengte: 20 - 105 cm.

  € 71,50
 • Nieuw 2023

  CT Tuner Y leeflijn
  CT Tuner Y leeflijn

  Verstelbare leeflijn - Y-arm - dynamisch touw - inclusief OVYX-karabijnhaak + Fix-O van Climbing Technology. Om jezelf vast te zetten aan zekeringsanker, je positie aan te passen en om te abseilen. Lange arm: 20-105cm, korte 25cm.

  € 77,50
 • CT Ypsilon
  CT Ypsilon

  Is een innovatieve asymmetrische sling in duurzaam 16 mm polyamide, ideaal voor bergbeklimmen, speleologie en canyoning. Innovatieve lus twee takken van verschillende lengtes (30 en 60 cm) om touw manoeuvres te vergemakkelijken.

  € 20,00 € 18,95
 • Nieuw bij CanyonZone

  Edelrid Multichain
  Edelrid Multichain

  Innovatieve, zeer sterke bevestigingsband. De zeer sterke Dyneema®-kern minimaliseert het gewicht en maximaliseert de sterkte. De polyamide mantel beschermt de kern tegen voortijdige slijtage en zorgt ervoor dat de tilband gemakke

  € 60,00 € 54,95
 • Nieuw 2023

  Edelrid Switch Double
  Edelrid Switch Double

  Asymmetrische, zelfzekerende Y-lijn. De twee webbing-armen van verschillende lengtes (75 cm/40 cm) maken individuele positionering en gebruik mogelijk, b.v. voor abseilen. Eenvoudige bevestiging aan het harnas mogelijk.

  € 30,00
 • Nieuw 2023

  Edelrid Switch Double Adjust
  Edelrid Switch Double Adjust

  Is de multitool in de SWITCH-familie, van energieabsorberend dynamisch touw combineert verstelbaarheid via een stijgklem met een tweede, kortere arm die bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor een afdaalapparaat.

  € 90,00 € 80,95
 • Petzl Connect Adjust leeflijn versie 2021
  Petzl Connect Adjust leeflijn versie 2021

  Is een enkele positioneringslijn waarmee gebruikers zichzelf aan een anker kunnen vastmaken. Door de verstelbare arm (15 tot 95 cm) kan de lengte worden aangepast voor eenvoudiger gebruik, met één hand mogelijk.

  € 45,00 € 39,95
 • Petzl Dual Canyon Club leeflijn
  Petzl Dual Canyon Club leeflijn

  Is een eenvoudig te gebruiken lanyard ontworpen voor groepen. Het maakt voortgang op een reddingslijn met tussenliggende ankers en positionering aan een anker mogelijk. Gemakkelijk aan het Petzl CANYON CLUB-harnas te bevestigen.

  € 30,00 € 26,95
 • Petzl Dual Canyon Gids Leeflijn versie 2021
  Petzl Dual Canyon Gids Leeflijn versie 2021

  Is ontworpen voor canyoning en is een gebruiksvriendelijke lanyard voor ervaren gebruikers en gidsen. Het maakt voortgang op een reddingslijn met tussenliggende ankers en een optimale positionering bij een anker mogelijk.

  € 55,00 € 54,50
 • Petzl Dual Connect verstelbare leeflijn - versie 2021
  Petzl Dual Connect verstelbare leeflijn - versie 2021

  Is ontworpen voor klimmen en bergbeklimmen met meerdere pitch en is een verstelbare dubbele vanglijn waarmee gebruikers zichzelf aan een anker kunnen vastmaken en een abseilsysteem kunnen installeren. 15 tot 95 cm verstelbare arm.

  € 55,00
 • Petzl Dual Connect Vario leeflijn
  Petzl Dual Connect Vario leeflijn

  Is een verstelbare dubbele lanyard die is ontworpen om zichzelf vast te binden of om langs een traverse lijn te bewegen tijdens canyoning. De lengte van de vaste arm kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

  € 60,00 € 52,95
 • Petzl Jane-Y
  Petzl Jane-Y

  Een vanglijn / leeflijn met dubbele progressie die een continue verbinding mogelijk maakt tijdens touwopstijgingen. De plastic omhulsels houden de karabijnhaken op hun plaats en vergemakkelijken het knippen. Armen 60 / 30 cm lang.

  € 36,30 € 32,50
 • Petzl Spelegyca
  Petzl Spelegyca

  Asymmetrische leeflijn in Y-vorm, toegepast voor speleologie en canyoning. Deze leeflijn wordt vaak toegepast in combinatie met een stijgklem om langs een touw te stijgen en om horizontaal te traverseren langs een veiligheidslijn

  € 30,00 € 26,95
 • Zelf te knopen leeflijn (excl / incl karabiners)
  Zelf te knopen leeflijn (excl / incl karabiners)

  Leeflijn, Lifeline of Cowstail, zijn de lijnen die je gordel met een ankerpunt verbinden. Bij CanyonZone is de leeflijn als zelf te knopen DIY-pakket met 2,3 m dynamisch touw aan te geschaffen, inclusief of exclusief karabiners.

  € 8,95
 • Swaygo veiligheidskoord
  Swaygo veiligheidskoord

  Een veilige, betrouwbare, vertrouwde lanyard voor grotonderzoek, oriëntatielopen, evenementen personeel, zoek- en reddingsacties en meer. Tetherkoord - het meest duurzame en sterke kleine koord.

  € 15,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel