Veiligheid bij buitensport

 Veiligheid in buitensport is zeer belangrijk. Veiligheid valt en staat met het consequent goed gebruik van je materialen.
Ga je met een groep op stap let dan ook op elkaar dat de juiste technieken worden gebruikt en dat de deelnemers hun vermogen niet te buiten gaan. Als buitensporter zorg je ervoor dat als je op pad gaat je beschikt over de juiste toegangsinformatie. In veel gevallen is daar informatie over te vinden in de canyonboeken. Daarnaast is je uitrusting afgestemd op je geplande activiteit. Wat eveneens belangrijk is je te realiseren dat veel goed gaat maar een verwonding of ongeluk is niet uit te sluiten. Het is dus verstendig na te gaan welk materiaal je nodig zou kunnen hebben als het anders loopt als gepland, je nooduitrusting. 
NB: In afgelegen gebieden is het gebruik van GPS voor navigatie en positiebepaling, zeker van belang als er een zoek- en reddingsactie nodig mocht zijn, waardevol.
Raadpleeg hiervoor o.a. de assortimenten: Veiligheid, Eerste Hulp / EHBO artikelen, Redding en Kamperen, Bivak & Backpakken

Sorteer op
 • Beal Escaper
  Beal Escaper

  Afneembaar abseil-systeem. Het maakt abseilen mogelijk wanneer slechts één stuk touw beschikbaar is. Het kan worden gebruikt met alle touwdiameters vanaf 7,3 mm. Veelzijdig te gebruiken. Slechts 90 gram.

  € 55,08 € 49,95
 • Ortlieb Safe-It - maat L
  Ortlieb Safe-It - maat L

  Bescherming voor mobiele eindapparatuur! De beproefde rolsluiting beschermt op betrouwbare wijze tegen spatwater en stof terwijl de apparaten ook aan de zijdelingse toetsen bedienbaar zijn. Scheurvast, UV-bestendige PU-folie.

  € 32,95 € 27,50
 • Restube basic
  Restube basic

  Is een handig, compact en lichtgewicht hulpmiddel dat (waters)porters bij zich kunnen dragen. Raak je in de problemen dan kun je je hoofd boven water houden. Veligheidsmiddel bij, op en in het water.

  € 59,95
 • Restube classic
  Restube classic

  Is een handig, compact en lichtgewicht hulpmiddel dat (waters)porters bij zich kunnen dragen. Raak je in de problemen dan kun je je hoofd boven water houden. Veligheidsmiddel bij, op en in het water. Opbergvakje in het heuptasje.

  € 74,95
 • Restube lifeguard
  Restube lifeguard

  Een handig, compact en licht gewicht reddingsmiddel voor professionele lifeguards. Voor gebruik onder zware omstandigheden om mensen in nood te kunnen redden. Als als heuptasje te dragen. Na gebruik herbruikbaar.

  € 139,95
 • Restube Reservepatronen - 2 stuks
  Restube Reservepatronen - 2 stuks

  Robuuste originele reserveonderdelen cartridges voor uw Restube. Zeewaterbestendig en geschikt voor Restube. De set bestaat uit twee cartridges en veiligheid clips zijn inbegrepen

  € 8,99
 • Safety lace
  Safety lace

  Een handige verbinding voor bevestigen van je mes aan je gordel, je fluit aan je helm of je moersleutel of hamer aan je spitset zodat je deze niet kwijtraakt in de canyon of grot als je onderweg bent.
  In 12 verschillende kleuren.

  € 1,95
 • Swaygo veiligheidskoord
  Swaygo veiligheidskoord

  Een veilige, betrouwbare, vertrouwde lanyard voor grotonderzoek, oriëntatielopen, evenementen personeel, zoek- en reddingsacties en meer. Tetherkoord - het meest duurzame en sterke kleine koord.

  € 15,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel