Leeflijnen

  Binnen de verschillende functies die leeflijnen hebben bij Canyoning, Speleologie en Klettersteigen , zoals verankering,werkplaatsbeperking, werkpositionering en valbeveiliging, zijn er diverse typen leeflijnen te onderscheiden zoals instelbaar, kunststof of metaal, met schokabsorber en met een I- of een Y-vorm. 

Statische en instelbare leeflijne

 • Een statische leeflijn heeft een vaste lengte. Deze is b.v. geschikt om aan een vast ankerpunt te bevestigen, de bewegingsruimte van de gebruiker te beperken en ergens omheen te doen, b.v. om een boomstam.
 • Met een instelbare leeflijn kan men zich nauwkeurig positioneren door met de ene hand de hendel te bedienen terwijl de andere hand het vrije uiteinde van het touw vasthoudt.

I- en Y-lijnen

 •  Een I-lijn is gewoon een enkele leeflijn.
 •  Bij een Y-lijn splitst de lijn zich, zodat er twee ankerpunten zijn. Dit is handig wanneer men zich moet voortbewegen, zoals tijdens het klimmen. Terwijl het ene uiteinde verankerd is, kan men het andere uiteinde losmaken en aan een hoger gelegen punt bevestigen. Een Y-lijn kan ook worden gebruikt voor een stabielere positionering.

Leeflijnen zijn vaak van synthetisch materialen gemaakt, waarbij de binnenkant van de lijn anders is gekleurd dan de buitenkant. Deze wordt zichtbaar bij slijtage. In dat geval mag de lijn, evenals bij andere beschadigingen, niet meer worden gebruikt. Bij werkzaamheden waarbij de lijn kan worden beschadigd of doorgesneden is een dergelijke lijn niet veilig.

Sorteer op
 • Petzl Evolve Adjust lanyard
  Petzl Evolve Adjust lanyard

  Positioneringsapparaat heeft twee verstelbare armen waarmee de gebruiker altijd de ideale lengteaanpassing heeft voor hulp bij het klimmen. Armen verstelbaar van 15 tot 150 cm.

  € 70,00 € 62,99
 • Petzl Dual Canyon Gids Leeflijn versie 2021
  Petzl Dual Canyon Gids Leeflijn versie 2021

  Is ontworpen voor canyoning en is een gebruiksvriendelijke lanyard voor ervaren gebruikers en gidsen. Het maakt voortgang op een reddingslijn met tussenliggende ankers en een optimale positionering bij een anker mogelijk.

  € 55,00 € 49,50
 • Petzl Dual Connect verstelbare leeflijn - versie 2021
  Petzl Dual Connect verstelbare leeflijn - versie 2021

  Is ontworpen voor klimmen en bergbeklimmen met meerdere pitch en is een verstelbare dubbele vanglijn waarmee gebruikers zichzelf aan een anker kunnen vastmaken en een abseilsysteem kunnen installeren. 15 tot 95 cm verstelbare arm.

  € 55,00 € 49,50
 • Petzl Dual Connect Vario leeflijn
  Petzl Dual Connect Vario leeflijn

  Is een verstelbare dubbele lanyard die is ontworpen om zichzelf vast te binden of om langs een traverse lijn te bewegen tijdens canyoning. De lengte van de vaste arm kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

  € 60,00 € 52,95
 • Petzl Dual Canyon Club leeflijn
  Petzl Dual Canyon Club leeflijn

  Is een eenvoudig te gebruiken lanyard ontworpen voor groepen. Het maakt voortgang op een reddingslijn met tussenliggende ankers en positionering aan een anker mogelijk. Gemakkelijk aan het Petzl CANYON CLUB-harnas te bevestigen.

  € 30,00 € 26,95
 • CAMP SWING - Verstelbare zelfzekeringslijn
  CAMP SWING - Verstelbare zelfzekeringslijn

  Verstelbare zelfzekeringslijn voor snelle, gemakkelijke en veilige plaatsing bij ankers. De zelfzekeringslijn (vanglijn) wordt vastgemaakt aan bevestigingspunt van harnas en aan het anker bevestigd met behulp van een karabiner.

  € 40,00 € 37,95
 • CT Ypsilon
  CT Ypsilon

  Is een innovatieve asymmetrische sling in duurzaam 16 mm polyamide, ideaal voor bergbeklimmen, speleologie en canyoning. Innovatieve lus twee takken van verschillende lengtes (30 en 60 cm) om touw manoeuvres te vergemakkelijken.

  € 20,00 € 17,75
 • Kong Slyde
  Kong Slyde

  Zelfsluitende plaat Slyde (was oorpronkelijk niet ontworpen om "energie dempend" te zijn) kan ook worden gebruikt om de kracht van de impact van een val te verminderen, door op te treden als een schokdemper.

  € 8,95
 • Zelf te knopen leeflijn (excl / incl karabiners)
  Zelf te knopen leeflijn (excl / incl karabiners)

  Leeflijn, Lifeline of Cowstail, zijn de lijnen die je gordel met een ankerpunt verbinden. Bij CanyonZone is de leeflijn als zelf te knopen DIY-pakket met 2,3 m dynamisch touw aan te geschaffen, inclusief of exclusief karabiners.

  € 8,95
 • CT Multi Chain EVO
  CT Multi Chain EVO

  Ringvormige Daisy-ketting gemaakt van enkellaags Dyneema-band, voor gebruik op routes met meerdere pitches. Voor zelf zekeren voorzien van innovatieve ring,voor aansluiting op het harnas, zes grote tussenringen en eindexpress

  € 49,00
 • Petzl Spelegyca
  Petzl Spelegyca

  Asymmetrische leeflijn in Y-vorm, toegepast voor speleologie en canyoning. Deze leeflijn wordt vaak toegepast in combinatie met een stijgklem om langs een touw te stijgen en om horizontaal te traverseren langs een veiligheidslijn

  € 30,00 € 26,95
 • Beal Dynaconnexion 40/80
  Beal Dynaconnexion 40/80

  Is een genaaide sling van dynamisch touw om carabiners veilig vast te maken aan zekeringen, om manoeuvres te vergemakkelijken vooraf gaande aan het abseilen, maar ook om een zekeringspunt te verlengen bij het klimmen.

  € 28,80
 • Beal Dyna Double Clip
  Beal Dyna Double Clip

  Is een sling welke uitermate geschikt is voor een stand/rust plaats mede omdat de eindpunten zijn ingenaaid. Een lange en een korte sling uitermate geschikt voor bij het abseilen.

  € 29,62 € 27,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel