Redding bij buitensport

 Bij outdoor tochten als speleologie of canyoning en Via Ferrata is het niet ondenkbaar dat iemand in de diepte valt of bij een verwonding omhoog getakeld moet worden. Middelen hiervoor zijn o.a. takels en geschikte katrollen.

Weet wat je kan / moet doen bij een ongeval: bestudeer bv het boek SPAR – Expedition and Small Party Rescue Manual of maak een keuze uit de rubriek "Instructieboeken".

Bij canyoning kan het noodzakelijk zijn een dun touw / lijn naar een persoon te werpen. Hiervoor zijn werplijnen, al dan niet in een tas, zeer nuttig.

Wat je standaard bij een outdoor activiteiten bij je moet hebben is een reddingsdeken. Zie hiervoor Reddingsdekens.

Zie voor adviezen ten aanzien van (persoonlijke) veiligheid:  Veiligheid bij buitensport.

Sorteer op
 • Nieuw 2020

  Rope Rescue & Rigging Guide (Field Guide) - Third Edition
  Rope Rescue & Rigging Guide (Field Guide) - Third Edition

  Is bedoeld voor reddingswerkers die in het achterland, afgelegen gebieden en offroad-situaties werken. Op plaatsen waar we de apparatuur op enige afstand moeten dragen en dan op hoog niveau moeten presteren. Diverse vernieuwingen.

  € 39,95
 • SPAR – Expedition and Small Party Rescue Manual
  SPAR – Expedition and Small Party Rescue Manual

  Doe-het-zelf-Rescue! SPAR is een filosofie van zelfredzaamheid van een kleine groep, preventie van ongevallen, besluitvorming en probleemoplossing op basis van kritisch denken. 600 pagina's, volledig kleur, spiraalgebonden.

  € 85,00 € 79,95
 • Reddingsdeken
  Reddingsdeken

  Een lichte reddingsdeken / onderkoelings deken / EHBO deken / nooddeken die, wanneer om het lichaam gewikkeld, meer dan 80% van de stralingswarmte reflecteert. Beschermt het lichaam tegen onderkoeling of oververhitting.

  € 4,95 € 3,49
 • Herbruikbare reddingsdeken
  Herbruikbare reddingsdeken

  Isolatiedeken ontworpen voor: buitensporters in nood die niet verder kunnen en zich willen beschermen tegen het nat en de kou. Een veiligheidsaccessoire dat je steeds bij je moet hebben en dus standaard in je tonnetje of helm.

  € 7,49
 • Reflex Reddingsdeken
  Reflex Reddingsdeken

  Herbruikbaar reddingsdeken/onderkoelings deken, tevens bruikbaar als shelter of grondzeil, de hoekpunten zijn verstevigd en afgewerkt met ringen. Reflecteerd door de zilveren laag de lichaamswarmte, beschermt zo tegen onderkoelen.

  € 19,95
 • Beal Dynapro V 30/60
  Beal Dynapro V 30/60

  Dubbele, dynamische lanyard / touwlijn met genaaide uiteinden. De dynamische prestaties van deze lanyard zijn veel beter dan die van traditionele statische lanyards. Perfecte leeflijn voor werken op hoogte en reddingsoperaties.

  € 30,80 € 27,95
 • Edelrid ProStatic SyncTec 11mm - 50m
  Edelrid ProStatic SyncTec 11mm - 50m

  Is een statisch touw met permanent, mechanisch onderling verbonden kernmantel die de veiligheid verhoogt en de levensduur van het touw verlengt. De eerste keuze voor veeleisende hoogte- en reddingsoperaties door veiligheidsmarge.

  € 155,00
 • Mad Rock Safeguard (veerloos)
  Mad Rock Safeguard (veerloos)

  Bij canyoning perfect te gebruiken voor gevorderde canyoneers voor opstijgen aan touw en snelle conversie naar afdaling. Ook voor spanningsgeleide abseilen en andere spankabelsystemen. Voor redding/rigging gebruik: 8,1 mm tot 11mm

  € 99,95 € 88,95
 • Beal Pro Rescue 60
  Beal Pro Rescue 60

  Reddingstas ideaal voor snelle toegang operaties. Capaciteit: 60 meter touw en elementaire hardware in mee te nemen. Verstelbare schouderbanden. Webbinglus onder de zak om het te kunnen begeleiden vanaf de bodem via een 'tag line'

  € 68,95
 • Professione Canyon - ELI Kit 15
  Professione Canyon - ELI Kit 15

  De nieuwe touwtas voor helikopterredding en bergredding. Veiligheid en effectiviteit bij touwbeheer. Je hebt altijd de twee touwuiteinden en het halve touw tegelijkertijd beschikbaar. Eenvoudige en effectieve sluiting.

  € 75,00
 • CT Crocodile
  CT Crocodile

  Is een multifunctionele rappel/vastsjor apparaat gemaakt van een heet gesmeed licht aluminium. Het heeft twee gaten, ideaal voor positioneren van het anker, het bevestigen van het koord voor abseilen, touw manoeuvres en reddingen.

  € 12,50
 • Fox Rescue Tool Hook Olijf
  Fox Rescue Tool Hook Olijf

  Compact veiligheidsmes voor het snijden van touw, kleding en verpakkingsmateriaal. Roestvrij Staal. ​Model lemmet Gekarteld. Lengte totaal 14 cm. ​Gewicht 55 g. Kleur Olijf.

  € 18,95
 • OP BESTELLING

  Kong 911 CANYON Rescue Stretcher Drijvend
  Kong 911 CANYON Rescue Stretcher Drijvend

  Een echte revolutie voor rivier- en canyoning-redding! met een droge (waterdichte) tas, brede, gevoerde interne band voor een snelle bevestiging van de geblesseerde, aluminiumframe, Kevlar-houder met gaten voor waterafvoer.

  € 10.200,00 € 9.180,00
 • NRS Captain Reddingsmes
  NRS Captain Reddingsmes

  Opvouwbaar roestvrijstalen reddingsmes met vergrendelingsmes is een uitstekende keuze voor gidsen en reddingsprofessionals op "snel"water. Voorzien van een snijsnijhaak aan de punt en een snel afsnijdende gekartelde rand. 80 gram.

  € 49,95 € 44,95
 • Petzl RAD Systeem
  Petzl RAD Systeem

  Een ultralicht en compacte kit met speciaal koord, ontworpen voor reddingsacties in een gletsjerspleet, abseilen of touwtrekken op de gletsjer om uit een spleet te komen. Ook goed te gebruiken als lichtgewicht canyoning-reddingset

  € 320,00 € 299,95
 • Petzl redding set
  Petzl redding set

  Uitrusting voor reddingen en zelfredding (ontwikkeld voor het redden uit kloven / spleten).De RESCUE KIT bevat alles wat nodig is voor het opzetten van een sleepsysteem of een touwbeklimming in geval van een val in een spleet

  € 170,50 € 154,95
 • Nu Beschikbaar

  Climbing Technology CRIC
  Climbing Technology CRIC

  Multifunctionele touwklem met katrol, is robuust, functioneel en intuïtief en kan in vier verschillende modi worden gebruikt: touwklem, katrol, touwklem/katrol of herstelkatrol. Gemakkelijk in gebruik en compact, er zit geen valbe

  € 102,85

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel