Fluitjes

 Canyons kunnen erg luid zijn als er een waterval naast je neerstort, dus de communicatie kan ernstig worden verstoord. Een (signaal) fluitje / Survival Fluit van goede kwaliteit dat hoorbaar is boven het gebrul van een waterval of waar je een heel lange abseil hebt en elkaar niet goed kunt horen, kan helpen bij de communicatie.
Fluitjes voor buitengebruik hebben een doordringend geluid. Vermijd het gebruik van fluitjes met bewegende onderdelen, deze kunnen verstopt raken en vastlopen als ze kletsnat zijn.

Aangezien er een aantal verschillende variaties en interpretaties zijn van fluitsignalen en communicatie in het algemeen, dient u de gebruikte communicatie af te spreken voordat je aan de canyoning-tocht begint.

Voorgestelde fluitsignalen op basis van Grant Prattley's Canyoning Technical Manual:
1 stoot = stop
2 stoten = OK
3 stoten = omlaag
4 stoten = omhoog
Continu = Help

Voor een systeem bij canyoning, dat wordt aanbevolen door de FIC, zie: Kennisbank Canyoning  / Internationaal fluitcommunicatiesysteem in canyoning

Als je elkaar kunt zien, zijn handsignalen een goed alternatief en kun je altijd hand- en fluitsignalen combineren.

Sorteer op
 • ACME Slimline Tornado 636
  ACME Slimline Tornado 636

  Slank, klein en plat, luid en hoog geluid. Het fluitje met een groot bereik.
  Gewicht: 5 gr. Kleur: Oranje.

  € 4,95
 • Acme Tornado T2000
  Acme Tornado T2000

  Ultrahoge toonhoogte, zeer luid, groot fluitje in elk opzicht, 125dBA. Gewicht: 7 gram. Kleur: Oranje.

  € 8,50
 • Whistle simple
  Whistle simple

  Schrille dubbele toon - Kunststof fluit met clip om te bevestigen aan rugzak, helm of neopreen of speleopak. Ook kan er een 2mm koord doorheen geregen worden. Voor noodsituaties. Met bevestigingsclip. Ongevoelig voor water en vuil

  € 3,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje
  Fox40 Klassiek Fluitje

  Voor persoonlijke veiligheid en redding professionals wereldwijd. Hoe harder je blaast, hoe luider het geluid! Betrouwbaar, foutloos consistente en doordringend geluid. Pealess / zonder pitten, geen bewgende delen.

  € 9,95 € 8,50
 • Korda`s Silbato fluitje
  Korda`s Silbato fluitje

  Een fluitje waar geen metaal inzit waardoor het ideaal is voor watersporten in een opvallende kleur oranje. 2mm koordje zit erbij om te bevestigen aan bijvoorbeeld je helm om zo niet kwijt te raken. Gewicht: 25 g.

  € 6,50
 • Rodcle Silbato / Fluitje
  Rodcle Silbato / Fluitje

  Een fluitje zonder metalen onderdelen, waardoor het ideaal is voor watersporten. Heeft twee bevestigingssystemen één elastische strop voor koppeling van de helm en andere minder traditionele aanbevolen dat het kan gaan om de nek.

  € 6,75
 • Rodcle Silbato VI / Fluitje
  Rodcle Silbato VI / Fluitje

  Een fluitje zonder metalen onderdelen, waardoor het ideaal is voor watersporten. Heeft twee bevestigingssystemen één elastische strop voor koppeling van de helm en andere minder traditionele aanbevolen dat het kan gaan om de nek.

  € 6,75
 • Fox40 Klassiek Fluitje Zwart
  Fox40 Klassiek Fluitje Zwart

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Zwart.

  € 9,95 € 8,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje Geel
  Fox40 Klassiek Fluitje Geel

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Geel.

  € 9,95 € 8,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje Blauw
  Fox40 Klassiek Fluitje Blauw

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Blauw.

  € 9,95 € 8,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje ROOD
  Fox40 Klassiek Fluitje ROOD

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Rood.

  € 9,95 € 8,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje Fluo Roze
  Fox40 Klassiek Fluitje Fluo Roze

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Fluo Roze.

  € 9,95 € 8,95
 • Fox40 Klassiek Fluitje Fluo Geel
  Fox40 Klassiek Fluitje Fluo Geel

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Fluo Geel.

  € 9,95 € 8,95
 • Nieuwe kleur

  Fox40 Klassiek Fluitje Wit
  Fox40 Klassiek Fluitje Wit

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Wit

  € 9,95 € 8,95
 • Nieuwe kleur

  Fox40 Klassiek Fluitje Grijs
  Fox40 Klassiek Fluitje Grijs

  Standaardkeuze voor professionals op het gebied van persoonlijke veiligheid en reddingsoperaties wereldwijd. Fluitje zonder "erwt"/ balletje. Hoe harder je blaast, hoe harder het geluid! Geen bewegende delen. 115 dB Grijs

  € 9,95 € 8,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel