Outdoor Messen & Scharen

 Speleologen en Canyoneers hebben vaak, maar niet altijd, een (vouw) mes bij zich, wat een cruciaal onderdeel is voor het doen van rigging, maar ook handig voor het snijden van kaas of worst. Er zijn honderden messen verkrijgbaar en velen hebben een favoriet waaraan ze emotioneel gehecht zijn.
Een sterke en betrouwbare reddingsschaar, die door het meeste materiaal kan knippen, is erg nuttig bij onverwachte noodgevallen.
Wij hebben geschikte survival / outdoor messen en reddingsscharen voor buitensport in ons assortiment.

Soorten outdoormessen

 • Klapmes
  Een klapmes (ook wel knipmes of vouwmes) is, zoals de naam aangeeft, een mes met een klapmechanisme. Dit soort messen zijn zeer geschikt voor zowel buitensportactiviteiten als dagelijks gebruik. Deze messen zijn vaak kleiner dan een zogenaamd vastmes. Bovendien past een klapmes, afhankelijk van de grootte, in een broek- , jas- of rugzak of aan uw (klim)gordel.
 • Reddingsmes
  Reddingsmessen zijn geschikt om in noodsituaties veilig dicht bij het lichamen te kunnen werken. Reddingsmessen hebben afgeronde punten en soms voorzien van gordelsnijders.

Gekarteld of glad lemmet?
Messen met een gekarteld lemmet hebben óf een compleet óf een voor de helft gekarteld lemmet. Het voordeel van een gekarteld lemmet is dat het makkelijker door touw snijdt en het langer zijn scherpte houdt. Het nadeel is dat kartels lastiger zijn te slijpen.

 Een handige verbinding is de Key-Bak 48" Retractor of CZ Safety lace voor bevestigen van je mes aan je gordel, je fluit aan je helm of je moersleutel of hamer aan je spitset zodat je deze niet kwijtraakt in de canyon of grot als je onderweg bent.

Onderhoud outdoor mes

Allereerst is geen enkel outdoormes helemaal roestvrij. Een carbonstalen mes roest meer dan een roestbestendig mes, maar ook de laatste is gevoeliger voor roest dan een roestvrijstalen mes. Roest kunt jej echter gemakkelijk voorkomen door het steeds schoonmaken en afdrogen na gebruik. Ook moet je je mes regelmatig inwrijven met was, paraffine (kaarsvet) of zuurvrije vaseline, zodat het mes waterafstotend wordt. Als je dat niet hebt, kan je het mes een paar keer over je hoofdhaar wrijven omdat daar al genoeg vet in zit voor bescherming tot het eerstvolgende gebruik (let wel op dat u uzelf niet scalpeert).

In tegenstelling tot de meeste andere messen is het zeer moeilijk om een outdoormes scherp te houden met een aanzetstaal. Een outdoormes is vaak te hard voor een aanzetstaal. In plaats hiervan kan je beter een klein slijpsteentje gebruiken. Als je dat niet hebt, kan je zelfs een zwerfkei gebruiken om het mes aan te scherpen. Eventuele krassen kan je er later met een fijne wetsteen weer uit (laten) polijsten.

Sorteer op
 • Key-Bak 48inch Retractor 484B-HDK Sleutelhouder zwart
  Key-Bak 48inch Retractor 484B-HDK Sleutelhouder zwart

  Deze retractor met een koordlengte van 120 cm heeft een draagkracht van 225 gram waardoor er meer dan voldoende sleutels aan vastgemaakt kunnen worden. Voorzien van een verwijderbare draaibare aluminium clip.

  € 20,95
 • Key-Bak 48inch Securit Retractor 488B-HDK Kevlar cord Sleutelhouder
  Key-Bak 48inch Securit Retractor 488B-HDK Kevlar cord Sleutelhouder

  De Key-Bak 48″ Securit Retractor met 120cm Kevlar koord heeft een splitring aan het uiteinde. Voorzien van aluminium karabijnhaak, om bijvoorbeeld aan een riemlus te bevestigen. Draagkracht 225 gram.

  € 19,95
 • CRKT Bearclaw Blunt
  CRKT Bearclaw Blunt

  Outdoormes ontwikkeld voor nood- en reddingsituaties waarbij gedacht is aan de details, gekromd, gekarteld lemmet, afgeronde punt en gat voor wijsvinger voor extra kracht zetten. Schede: zwart Zytel met koord en clip.

  € 78,95
 • CRKT Bearclaw Blunt Zwart
  CRKT Bearclaw Blunt Zwart

  Outdoormes ontworpen voor nood- en reddingssituaties waarbij gedacht wordt aan details, gebogen, gekarteld mes, afgeronde punt en vingergat voor extra sterkte. Uitgevoerd in ZWARTE kleur.

  € 79,99
 • Edelrid Canyoning mes
  Edelrid Canyoning mes

  Redding- en touw mes voor het snijden van touw en slinges bij canyoning. Ontwikkeld volgens de eisen van canyoning gidsen. Het uiteinde van de roestvrijstalen lemmet is afgerond om verwondingen te voorkomen. roestvrij staal.

  € 44,00 € 39,95
 • Edelrid Rope Tooth mes
  Edelrid Rope Tooth mes

  Kwalitatief hoogwaardig mes geschikt voor canyoning, speleo en klimmen waarmee je zelfs een 15mm statische lijn zonder problemen doorsnijdt. Mes is eenvoudig te openen met één hand en geopend wordt het geborgd tegen dichtklappen.

  € 20,00 € 17,99
 • NRS Co-Pilot Knife
  NRS Co-Pilot Knife

  De handige schede zorgt ervoor dat je het mes, met botte tip, makkelijk kan bereiken en losklikken als het nodig is. De geslepen kant van het mes heeft zowel een glad als een getand gedeelte. Het heft is met rubber bekleed.

  € 47,95
 • NRS Reserve Co-Pilot mes schede
  NRS Reserve Co-Pilot mes schede

  Als je verschillende uitrustingen hebt die je draagt voor verschillende activiteiten, koop dan een paar reserve Spare Pilot Knife Sheaths. Schede past op zowel roestvrijstalen als titanium NRS Co-Pilot Knife-modellen.

  € 8,95
 • NRS Green Knife
  NRS Green Knife

  Handig compact mes met een clip om hem eenvoudig te bevestigen op gordel, kleding of tas. Het mes is geheel van roestvrij staal (ook de clip) en handig te openen met 1 hand. Lengte mes uitgeklapt: 14cm. Lengte blad: 5cm.

  € 37,95 € 29,95
 • NRS Neko Blunt Mes Zwart
  NRS Neko Blunt Mes Zwart

  Heeft gladde en getande snijranden, stompe veiligheidstip en geïntegreerde flesopener, plus een comfortabele rubberen greep. Schede Materiaal: Glasvezelversterkte nylon. Zwart.

  € 48,95 € 43,00
 • NRS Neko Blunt Mes
  NRS Neko Blunt Mes

  Beschikt over gladde en gekartelde snijkanten, stompe veiligheidstip en geïntegreerde flesopener, plus een comfortabele rubberen greep. Materiaal schede: glasvezelversterkt nylon. Totale lengte:15 cm. Bladlengte: 6cm. Gewicht: 99g

  € 48,95 € 43,00
 • NRS Pilot Knife
  NRS Pilot Knife

  Professionele gidsen en occasionele buitensporters houden van dit mes. De handige schede houdt het mes stevig op zijn plaats. De geslepen kant van het mes heeft zowel een glad als een getand gedeelte en een haak om touw te snijden

  € 48,95
 • NRS Reserve Pilot Knife Sheath
  NRS Reserve Pilot Knife Sheath

  Als je verschillende uitrustingen hebt die je draagt voor verschillende activiteiten, koop dan een paar reserve Spare Pilot Knife Sheaths. Schede past op zowel roestvrijstalen als titanium NRS Pilot Knife-modellen.

  € 8,95
 • NRS Voss knife
  NRS Voss knife

  Het canyoningmes NRS Voss Knife is handig mee te nemen tijdens het canyoningen. Het lemmet heeft een rechte en een geribbelde kant en een stompe punt dat gebruikt kan worden als schroevendraaier.

  € 42,95
 • Petzl Spatha
  Petzl Spatha

  Dit roestvrijstalen outdoormes kan met een karabiner bevestigd worden aan een tas of aan de canyongordel.Kartels voor het doorsnijden van touw en bandmateriaal. Licht nylon handvat. Borgmechanisme voor mes in de open positie.

  € 32,50
 • NIEUW

  Benchmade 7 Rescue Hook
  Benchmade 7 Rescue Hook

  Is een vlijmscherpe snijhaak, voornamelijk gebruikt door reddend personeel. Het doorsnijden van gordels, kleding, touw of andere materialen is geen enkel probleem. Het mes bevat een gordelsnijder, zuurstof moersleutel, lanyard gat

  € 79,50
 • Fox Rescue Tool Hook Olijf
  Fox Rescue Tool Hook Olijf

  Compact veiligheidsmes voor het snijden van touw, kleding en verpakkingsmateriaal. Roestvrij Staal. ​Model lemmet Gekarteld. Lengte totaal 14 cm. ​Gewicht 55 g. Kleur Olijf.

  € 17,95
 • Fox Rescue Tool Hook Rood
  Fox Rescue Tool Hook Rood

  Compact veiligheidsmes voor het snijden van touw, kleding en verpakkingsmateriaal. Roestvrij Staal. ​Model lemmet Gekarteld. Lengte totaal 14 cm. ​Gewicht 55 g. Kleur Rood.

  € 17,95
 • Rubytec - Ceramic MINI opvouwbaar mes
  Rubytec - Ceramic MINI opvouwbaar mes

  Extreem lichtgewicht en scherp mes. Perfecte maat om in je zak op je arm van je wetsuit weg te steken. ABS handvat , Ceramisch blad, Nylon touwtje, SS adjustable screw. Lengte: 15 cm, Breedte: 2,7 cm, Hoogte: 1 cm. Gewicht: 21 g.

  € 7,95 € 6,50
 • NRS Captain Reddingsmes
  NRS Captain Reddingsmes

  Opvouwbaar roestvrijstalen reddingsmes met vergrendelingsmes is een uitstekende keuze voor gidsen en reddingsprofessionals op "snel"water. Voorzien van een snijsnijhaak aan de punt en een snel afsnijdende gekartelde rand. 80 gram.

  € 44,95
 • Baladeo Duikmes Sipadan
  Baladeo Duikmes Sipadan

  Voor veeleisende TEC en recreatieve duikers die op zoek zijn naar een performant en minimalistisch snij-apparaat. Het mes is gemaakt van 420 roestvrij staal en wordt geleverd met een stompe punt om materiaal schade te voorkomen.

  € 30,00 € 14,95
 • Rubytec Ceramic - Utility Knife
  Rubytec Ceramic - Utility Knife

  Messen met ceramisch blad belooft de scherpte langer te behouden dan staal, zijn erg hygienisch. In de speleo- en canyoning wereld is niet beken dat Dyneema/Spectra moeilijk te snijden is met een standaard stalen mes of hotknife.

  € 7,95
 • Leatherman Raptor (Schaar)
  Leatherman Raptor (Schaar)

  Stevig opgeborgen in kunststof foedraal hangt hij nauwelijks merkbaar aan je riem of koppel. Maar als de nood aan de man is, vouw je snel de 'schaar' uit en heb je de beschikking over een zwaar uitgevoerde schaar met stompe punt.

  € 109,95 € 99,95
 • Leatherman Raptor Zwart-Oranje (Schaar)
  Leatherman Raptor Zwart-Oranje (Schaar)

  Veilig opgeborgen in kunststof behuizing hangt hij nauwelijks merkbaar aan je riem of koppel. Maar als het ergste gebeurt, vouw je snel de 'schaar' in en heb je de beschikking over een stevige schaar. Vrij veilig door stompe punt.

  € 109,95 € 99,95
 • Leatherman Raptor Rood (Schaar)
  Leatherman Raptor Rood (Schaar)

  Veilig opgeborgen in een kunststof behuizing, hangt hij nauwelijks merkbaar aan je riem. Maar als het ergste gebeurt, vouw je snel de 'schaar' op en heb je een stevige schaar tot je beschikking. Vrij veilig door stompe punt.

  € 109,95 € 99,95
 • Rescue - Reddingsschaar
  Rescue - Reddingsschaar

  Ontwikkelt door CanyonZone, gemaakt voor het knippen van touwen en slings in reddingssituaties. Beveiligd door een veiligheidssluiting die eerst geopend moet worden voor gebruik. Met hoes om op gordel of aan canyonpak te monteren.

  € 37,95
 • Reddingsschaar in foedraal
  Reddingsschaar in foedraal

  De Rescue is bedoeld voor beginners in watersportsituaties, wanneer ze in de problemen zitten, moeten ze touwen doorknippen, maar ze zijn niet zo "koudbloedig" om met het "geopende mes" van een reddingsmes te werken!

  € 56,95
 • Foedraal voor reddingsschaar
  Foedraal voor reddingsschaar

  Perfect voor beginners om gemakkelijk en snel toegang te hebben tot de schaar. Gemaakt voor canyoneers, SAR-teams, reddingsteams in de bergen.

  € 28,95
 • Nieuw 2021

  Edelrid Clipschaar
  Edelrid Clipschaar

  Schaar voor het doorknippen van touwen en banden tijdens werk- en reddingsoperaties. De schaar is voorzien van een slot zodat deze gesloten blijft. Geleverd met een bijpassende hoes om aan je riem, tas of canyonpak te bevestigen.

  € 80,00 € 75,99
Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2023 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel