Noodstijgklem

 Elk canyoneer van het canyoning-gezelschap zou Prusik-lussen moeten dragen en weten hoe ze te gebruiken - een korte lus voor bevestiging aan je harnas en een langere voetlus. U kunt ook overwegen om een extra kortere lus mee te nemen, wat handig is als u een apparaat voor het vastleggen van de voortgang moet instellen om te kunnen slepen. Prusik-lussen worden ook gebruikt in verschillende reddingsopstellingen en zelfzekering voor abseilen.

Een VT Prusik of Valdotain Tresse is een andere wrijvingsknoop die steeds populairder wordt in de canyoningwereld - je kunt er zelf een maken of er een kopen, zoals de Bluewater VT Prusik.

Er zijn natuurlijk een aantal mechanische stijgklemmen beschikbaar die touwklimmen zoveel gemakkelijker maken, variërend van ultralichte apparaten zoals de Petzl Tibloc, die ook een geweldig apparaat voor het vastleggen van vooruitgang is, tot de Petzl Basic en Petzl Ascension. Zelfs als je mechanische stijgklemmen bij je hebt, is het altijd een goed idee om Prusik-lussen mee te nemen.

Voor ons volledige assortiment zie: Stijgen.

Sorteer op
 • Beal Jammy 50cm genaaide prusik
  Beal Jammy 50cm genaaide prusik

  BEAL JAMMY 50CM GENAAIDE PRUSIK 5,5 mm genaaide touwsling gemaakt met een aramidekern en polyamide schede. Wanneer deze als een prusik wordt geconfigureerd, kan deze worden gebruikt met enkel of half touw, op één of beide halve…

  € 14,00 € 13,95
 • Petzl Tibloc 2018 zwart
  Petzl Tibloc 2018 zwart

  PETZL TIBLOC 2018 ZWART Een volledig nieuw ontworpen TIBLOC. Iets groter en nu met een plastic afdekdeel om druk uit te oefenen op de karabiner.

  Ultra-licht en zeer compact stijgklem voor stijgen op touw, hijssysteem of voor…

  € 37,50 € 33,95
 • CT Ascender simple PLUS
  CT Ascender simple PLUS

  CT ASCENDER SIMPLE PLUS​ Multi-use licht-gelegerde rechter touw stijgklem voor klimtouwen of als een klem voor het slepen / redden.

  Belangrijkste kenmerken:

  ∙ nokopeningshendel bruikbaar met één hand; systeem voor het…

  € 48,99
Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2023 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel