Noodstijgklem

 Elk canyoneer van het canyoning-gezelschap zou Prusik-lussen moeten dragen en weten hoe ze te gebruiken - een korte lus voor bevestiging aan je harnas en een langere voetlus. U kunt ook overwegen om een extra kortere lus mee te nemen, wat handig is als u een apparaat voor het vastleggen van de voortgang moet instellen om te kunnen slepen. Prusik-lussen worden ook gebruikt in verschillende reddingsopstellingen en zelfzekering voor abseilen.

Een VT Prusik of Valdotain Tresse is een andere wrijvingsknoop die steeds populairder wordt in de canyoningwereld - je kunt er zelf een maken of er een kopen, zoals de Bluewater VT Prusik.

Er zijn natuurlijk een aantal mechanische stijgklemmen beschikbaar die touwklimmen zoveel gemakkelijker maken, variërend van ultralichte apparaten zoals de Petzl Tibloc, die ook een geweldig apparaat voor het vastleggen van vooruitgang is, tot de Petzl Basic en Petzl Ascension. Zelfs als je mechanische stijgklemmen bij je hebt, is het altijd een goed idee om Prusik-lussen mee te nemen.

Voor ons volledige assortiment zie: Stijgen.

Sorteer op
 • Beal Jammy 50cm genaaide prusik
  Beal Jammy 50cm genaaide prusik

  Genaaide touwsling 5,5 mm, lengte 50cm, gemaakt met een aramidekern en polyamide schede. Wanneer deze als een prusik wordt geconfigureerd, kan deze worden gebruikt met enkel of half touw, op één of beide halve touwen.

  € 15,60 € 14,60
 • Petzl Tibloc 2018 zwart
  Petzl Tibloc 2018 zwart

  Ultra-licht, zeer compacte stijgklem voor stijgen op touw, hijssysteem of voor vervaning van de zelfblokkerende knopen in zelf-reddings situaties. Roestvrijstalen kam met schuine tanden, zelfreinigende gleuf houdt touw stevig vast

  € 42,00 € 38,95
 • CT Ascender simple PLUS
  CT Ascender simple PLUS

  Multi-use licht-gelegerde rechter touw stijgklem voor klimtouwen of als een klem voor het slepen / redden. Nokopeningshendel bruikbaar met één hand. Twee bevestigingsgaten voor verschillende mogelijke toepassingen.

  € 62,90
 • AustriAlpin OVALO
  AustriAlpin OVALO

  Is de perfecte karabiner als veiligheidsmiddel, roteert automatisch steeds in de lengterichting; schroefsluiting met aluminium draad en borgring. Bij speleo gebruiken voor equiperen van koorden en bij canyoning takelstelling maken

  € 14,95
 • Kong Pirata ZWART
  Kong Pirata ZWART

  Descender/Ascender ontworpen voor touwtoegang en positioneringswerk. Professionele werkactiviteiten: metalen constructies, touwtoegang, besloten ruimtes, boomklimmen/boomkwekerij, kabelbaanevacuatie, zeilboten, dak / hellend vlak.

  € 138,95 € 118,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel