Wat is canyoningen nou eigenlijk precies en wat houdt het nu in?

  Canyoningen is een bergsport waarbij je door een kloof (de canyon) uitgesleten door water afdalen door middel van abseilen, glijden en springen. Je gebruikt speciale touwtechnieken om iedereen veilig en verantwoord naar beneden te krijgen.

Ga je met een gids / instructeur mee leert die je de technieken om zelfstandig af te dalen met een touw. Een glijbaan, is zoals de naam al doet vermoeden, een stuk rots waar we zittend over naar beneden kunnen glijden een poel in.
Als de poelen diep genoeg zijn kun je ook naar beneden springen als je dat wilt. Wees echter gerust, je hoeft nergens zomaar te springen of glijden. Als je liever wilt abseilen is dat geen probleem.

Wat hebben we eigenlijk allemaal nodig om een canyoning tour te doen?

Je hebt een behoorlijk complete canyoning uitrusting nodig voor je verantwoord het diepe in kunt springen.
Om te beginnen een neopreen pak. Tegenwoordig zijn er speciale neopreen pakken op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het canyoningen. Een neopreen pak beschermt je tegen de koude en tegen de harde rotsen. Van belang is dat de buitenkant van je pak van scheurbestendig materiaal gemaakt is aangezien we langs de rotsen schuren, door de bosjes struinen en vaak genoeg onderuit gaan als het net wat te glad was. De knieën en ellebogen moeten voorzien zijn van een rubber coating die deze plekken van ons pak beschermt tegen beschadigingen. Verder zijn schoenen, klimuitrusting, touwen, carabiners e.d. benodigd.

Een typische canyoning dag, bij canyonguide, verloopt op de volgende manier:

– Daags ervoor hebben we een duidelijke ontmoetingen plaats  afgesproken in de buurt van de canyon.
– Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw gids u op om naar het begin van de canyon te rijden.
– Op de parkeerplaats wordt al het materiaal verdeeld over de groep wat we nodig hebben (wetsuits, gordels, helmen, touwen, rugzakken, waterdichte tonnetjes).
– We wandelen in onze zwemkleding naar de instap van de canyon waar we ons omkleden in onze wetsuits.
– We beleven samen een fantastisch avontuur! Tijdens de canyons die een dag duren lunchen we onderweg ergens in de canyon op een mooie zonnige plek.
– Bij de uitstap van de canyon doen we onze wetsuits weer uit en wandelen terug.

Riolan

Wat neem je allemaal mee op een canyoning tocht?
– Zwemkleding (als je dit ‘s ochtends thuis of op de camping al aan doet is het niet nodig je op de parkeerplaats om te kleden).
– Een paar sportschoenen (geen sandalen of andere open waterschoentjes).
– Een lunchpakketje (paar boterhammen, wat energierepen) als de canyon 3 uur of langer duurt, anders een paar energierepen (mueslirepen).  Niet teveel want het moet allemaal in de waterdichte tonnetjes passen.
– Als je een bril draagt denk dan aan een touwtje om hem achter je oren te knopen. Heb je contactlenzen neem dan een paar wegwerp lenzen mee in plaats van je dure harde lenzen.
– Droge kleding en handdoeken laten we achter in de auto.

Grotendeels gebaseerd op tekst: http://canyon-guide.com/

Wil je zelfstandig gaan canyoningen of materialen aanschaffen hebben wij een uitgebreid assortiment en adviseren je graag.
zie ook: Welk materiaal / uitrusting heb je nodig voor canyoning?

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel