Rits kapot? Zo werkt hij weer!

Canyonzone heeft 3 tips om je rits weer soepel te laten lopen.

 Als de rits niet goed meer sluit, niet soepel open en dicht gaat of zelfs helemaal vastzit, hoeft je ‘m niet meteen te vervangen. Ga er ook niet aan zitten sjorren, want dat werkt eigenlijk nooit. Met deze tips is de rits zo weer helemaal kits!

Tip 1: Controleer de rits 
Waar zit de rits vast? Zitten er losse draadjes tussen de rits of misschien een stukje stof? Probeer de rits dan los te maken door heel voorzichtig de rits op en neer te bewegen. Trek hierbij niet te hard aan de rits of aan de stof, want dan gaat de stof kapot. 

Tip 2: Smeer de rits  
Gaat de rits stroef open en dicht? Smeer dan de rits. 
In het assortiment van Canyonzone is daarom een Gear Aid Rits Smeermiddel Stift opgenomen.

Je kunt het natuurlijk ook proberen met een huishoudelijk smeermiddel zoals vaseline of zeep. Doe een beetje smeermiddel op een wattenstaafje en wrijf deze over de rits. Doe daarna de rits een paar keer open en dicht zodat het smeermiddel zich goed verspreid. Let er hierbij wel op dat het smeermiddel geen vlekken maakt. Houd een doek bij de hand en leg een doek aan de binnenkant van het kledingstuk onder de rits.  Met de stift heb je een beter middel tot je beschikking.

Tip 3: Controleer de rits tanden
Gaat de rits niet verder open of dicht? Controleer of alle rits tanden recht staan. Als dat niet het geval is kunt u met een tang het rits tandje rechtbuigen. Smeer de rits ook nog even in, daarna zou de rits weer soepel open en dicht moeten gaan.

Mochten deze tips niet helpen, kunt je misschien beter een nieuwe rits erin (laten) zetten. 

FAQ overzicht: Ga terug.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel