Afdaalacht

 De afdaalacht (Acht ig) is een afdaaltoestel / zekeringsapparaat dat ideaal is voor vlakke afdalingen en dynamische zekeren.

Het belay-apparaat met figuur 8 is een stuk metaal (meestal een aluminiumlegering) in de vorm van een 8 met een groot uiteinde en een klein uiteinde.

Dit apparaat maakt gebruik van een groot oppervlak in contact met een klimtouw om voldoende wrijving te bieden, samen met de juiste techniek om te worden gebruikt als zekeringsapparaat of voor abseilen. Een cijfer 8 (soms gewoon een 8) wordt gebruikt in combinatie met een klimharnas en karabijnhaak om een ​​klimmer veilig te houden en zijn of haar eigen afdaling (bij abseilen) te controleren

Pluspunten
Figuur 8's bieden een zeer soepele gecontroleerde afdaling bij het abseilen en laten zakken van klimmers.

 • Ze kunnen worden gebruikt met klimtouwen van bijna elke diameter en worden niet zo heet als andere wrijvingsapparaten vanwege hun vermogen om warmte efficiënt af te voeren.
 • Het cijfer acht kan ook worden gebruikt met een dubbel touw, wat ook mogelijk is met een rek maar geen spoel.

Nadelen
Het cijfer acht kan niet van het touw worden verwijderd zonder het apparaat van het harnas te halen, en kan dus per ongeluk vallen, vooral bij het aanpakken van een herzekering. Ze draaien ook het touw, wat een bijzonder probleem is wanneer een herzekering voorkomt dat het touw losraakt. Ze bieden geen handig middel om de afdaling tijdelijk te vergrendelen bij een herzekering.

Sorteer op
 • SFD8 / Dubbel acht - BLAUW
  SFD8 / Dubbel acht - BLAUW

  SFD8 of ook bekend als Double Eight is een uitbreiding van de klassieke aflopende acht die een verscheidenheid aan technieken mogelijk maakt voor afdaling, uitrusting, redding en opstijging.

  € 42,95
 • SFD8 / Dubbel acht - ROOD
  SFD8 / Dubbel acht - ROOD

  SFD8 of ook bekend als Double Eight is een uitbreiding van de klassieke aflopende acht die een verscheidenheid aan technieken mogelijk maakt voor afdaling, uitrusting, redding en opstijging.

  € 42,95
 • Nu Beschikbaar

  Professione Canyon Gigio
  Professione Canyon Gigio

  Gemaakt om alle soorten manoeuvres in canyons te vereenvoudigen. Perfect voor beginner in de basismodaliteiten en uitstekende metgezel voor ervaren canyoneer en gidsen, voor geavanceerde progressie, assistentie en reddingstechiek

  € 45,00
 • Singing Rock figuur 8 M
  Singing Rock figuur 8 M

  Zekerings- en abseilapparaat van klassieke beproefde vorm
  ontworpen voor touwen met kleinere diameters, breed scala aan touwdiameters (7,5 - 11 mm).

  € 14,06 € 13,99
 • Edelrid Redding 8 Zwart
  Edelrid Redding 8 Zwart

  Groot afdaalapparaat gemaakt van hoogwaardig aluminium. Ontworpen met oren om zekeren, afdalen en positioneren te vergemakkelijken. Voor touwdiameters van 7,8 mm tot 12,0 mm. Gewicht 240 gram. Kleur Zwart.

  € 42,00 € 37,95
 • Edelrid Redding 8 blauw
  Edelrid Redding 8 blauw

  Groot afdaalapparaat gemaakt van hoogwaardig aluminium. Ontworpen met oren om zekeren, afdalen en positioneren te vergemakkelijken. Voor touwdiameters van 7,8 mm tot 12,0 mm. Gewicht 240 gram. Kleur Blauw.

  € 40,00 € 36,99
 • CZ Canyon8
  CZ Canyon8

  De klassieke abseilacht voor soepel abseilen en bouwen van debrayabele / ontkoppelbare stellingen. Soepele bediening en ideaal voor canyoneers, canyoninggidsen & SAR professionals.Iin kleine oog passen maximaal 3 karabiners.

  € 16,00
 • Nieuw bij CanyonZone

  Salewa G2 Figuur 8
  Salewa G2 Figuur 8

  Abseil- en zekeringsapparaat in één. Innovatief ontwerp, eenvoudige bediening. Geschikt voor moderne enkel- en tweelingtouwen. Figuur 8 voor abseilen en vastzetten.

  € 12,00
 • Black Diamond Super 8
  Black Diamond Super 8

  Een klassiek zeker/afdaal apparaat. Het maakt gebruik van een uniek ontwerp dat overtollig materiaal elimineert door het uitdunnen van de delen die geen touwcontact maken. Voor dubbeltouw tot 8.1mm en enkeltouw tot 11mm.

  € 20,00 € 17,99
 • AustriAlpin RopeX Guide 8 - zwart
  AustriAlpin RopeX Guide 8 - zwart

  Speciaal gevormde daler, vooral voor canyoning en touw reddingen. Het ideale hulpmiddel voor gidsen. Dit is de mat zwarte versie in hardcoat uitvoering - de duurzame afdaler. Aluminium / geanodiseerd.

  € 63,50
 • SFD8 / Dubbele acht - 2018 versie
  SFD8 / Dubbele acht - 2018 versie

  SFD8 of ook wel bekend als Dubbele acht is een verlenging van de klassieke afdaalacht waarmee een verscheidenheid aan technieken voor afdalen, equiperen, redding en stijgen mee uitgevoerd kan worden.

  € 36,95
 • Mammut Bionic 8
  Mammut Bionic 8

  De optimale grootte-/gewicht- verhouding en de grote opening van het kleine oog voor meerdere karabiners en gebruik op dunnere touwen (8mm of dunner) maakt de Bionic 8 een absolute allrounder om te gebruiken voor canyoning.

  € 16,00
 • Petzl Huit Antibrulure
  Petzl Huit Antibrulure

  Aluminium afdaalapparaat in vierkante 8-vorm met anti-verbrandingsgreep, geschikt voor gebruik met enkel- en dubbeltouwen. De vierkante vorm vermindert het draaien van het touw en het eventueel ontstaan van knopen. Touwen 8-13mm.

  € 23,00 € 19,99
 • Edelrid Bud
  Edelrid Bud

  In een nieuw ontwerp. Universeel inzetbaar voor abseilen, equiperen en zekeren. Geschikt voor enkeltouwen van 7,8 - 12 mm. Goedgekeurd touwtype: enkel touw, dubbel touw,tweeling touw.

  € 18,00 € 16,50
 • Petzl Huit
  Petzl Huit

  Deze aluminium afdaalacht biedt een soepele glijbeweging bij het zekeren en afdalen. De rechthoekige vorm zorgt ervoor dat het touw minder makkelijk in de knoop kan geraken en vermindert het draaien van het touw.

  € 20,00 € 18,95
 • AustriAlpin Abseilacht
  AustriAlpin Abseilacht

  Standaard abseilacht in verschillende kleuren beschibaar: oranje, rood, blauw en mat zwart. Aluminium / geanodiseerd, GEWICHT: 110 g, LENGTE: 132 mm, BREEDTE: 75 mm.

  € 17,50

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel