Wat is het verschil tussen de droogpakken van Seland en Vade Retro?

 Een vergelijking tussen Seland en Vade Retro drysuits is lastig aangezien het een heel andere opbouw van pak is tussen deze twee.
Seland maakt droogpakken zoals je die ook in de kayak / raftwereld ziet: een stevige buitenstof waar met waterdichte ritsen het geheel wordt afgesloten. De Seland pakken worden in de standaard maten gemaakt (S, M, L, ...)

De Vade Rettro pakken zijn droogpakken die uit twee pakken over elkaar bestaan. Een buitenpak van Cordura met daarbinnen een binnenpak van waterdicht, semi-ademende stof waarbij je twee pakken over elkaar draagt en het pak zo super robuust maakt.  Kenmerkende aan de Vade Retro pakken is dat deze niet uit voorraad leverbaar zijn, maar op maat gemaakt worden voor de koper. Hierbij zijn er opties om extra items toe te voegen aan je droogpak zoals bijvoorbeeld latex sokken,en kan je de kleursamenstelling van je droogpak zelf maken. 

Qua maatvoering zullen zowel de Seland als de Vade Retro goed aansluiten voor je bouw. Beide merken zijn wijd genoeg (om er zo ook een fleece / thermo onderpak in te kunnen dragen).

Canyoning droogpakken moeten aan andere criteria voldoen als andere buitensporten, bijvoorbeeld een kayak pak, om duurzaam gebruikt te kunnen worden. Net zoals een wetsuit is versteviging op knieen en ellebogen essentieel om niet deze plekken snel door te schuren bij gebruik. Iets waar je met kayakken geen rekening mee hoeft te houden. Zo is het ontwerp van een canyoningdroogpak aangepast en kost meer tijd om deze te fabriceren.

Voorbeeld van de opbouw van een Vade Retro droogpak. De kleuren zijn mijn keuze. De buitenkant dat de buitenlaag is, is orange-blauw, het binnenpak is in geel uitgevoerd. Rompgedeelte van het gele binnenpak is vastgenaaid met het buitenpak, blijft dus goed op zijn plek zitten. Van de armen en benen is het buitenpak omhoog geschoven zodat je kunt zien dat het twee aparte pakken over elkaar zijn.

        

       

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel