Wat is het verschil tussen de Petzl Canyon Guide en Canyon Revolution harnas?

 De Petzl Canyon Guide Harnas en Canyon Revolution zijn beide zeer comfortabele gordels om in te hangen. Aan beide gordels zitten wat voordelen. De Petzl Canyon Guide heeft een metalen inbindpunt  (dat kan al een pluspunt zijn) die je los kunt halen om in het gat erachter direct je leeflijn te plaatsen. De gordel wordt in twee maten gemaakt. Nadeel aan de Petzl gordel is dat de beenlussen met double back gespen zijn uitgevoerd zoals je oude model ook heeft. Veel canyoneers ondervinden dat de beenlussen bij veel glijden en springen zichzelf lossen en je iedere keer moet aantrekken.

De Canyon Revolution heeft het grote voordeel dat het met 2 ringen een korte brug en een inbindpunt heeft die allebeide volledig gebruikt kunnen worden. Hiermee heb je een zeer flexibele gordel die uitermate comfortabel zit om langere tijd in te hangen. Voordeel hierbij is ook dat de spank protect / glijbroek gemaakt is van polytec, een stuk slijtvaster materiaal als de standaard TPU / PVC slijtlap van Petzl (tot 5 keer langere levensduur) en deze aan de bovenkant met klittenband vast zit om in hoogte te kunnen verstellen (zodat je beenlussen op de juiste hoogte zitten). 

Voor gordels is het eigenlijk altijd het beste om erin te kunnen hangen zodat je ervaart hoe het hangt voor jou.
Jou lichaamsbouw is bepalend of het wel of niet comfortabel hangt voor je. Het is dus verstandig om dit uit te proberen.

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel