Is er een uitleg wat een wetsuit een wetsuit voor canyoning maakt?

 Er bestaan verschillende typen wetsuits, die allemaal worden gebruikt in verschillende situaties en verschillende activiteiten / sporten. De meestgebruikte typen wetsuits:

 • Shorty: bedekt de torso en heeft korte mouwen en korte pijpen.
 • Shortarm: een shortarm heeft korte mouwen en lange pijpen.
 • Full suit of steamer: bedekt de torso en de gehele lengte van de armen en benen

Dikte van het wetsuit:

De dikte van het wetsuit bepaalt in zeer grote mate hoe warm het wetsuit het lichaam houdt. De dikte van het wetsuit wordt aangegeven door twee nummers, gescheiden door een /. Het nummer voor de / geeft de dikte in millimeters aan betreffende het gedeelte dat de torso bedekt. Dit nummer is over het algemeen lager dan het tweede nummer, welke de dikte in millimeters aangeeft die de ledematen bedekken. Het eerste nummer is vaak dikker, omdat hiermee de basistemperatuur van het lichaam grotendeels wordt bepaald. Het gedeelte rondom de ledematen is vaak dunner, omdat meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid benodigd is.

Voorbeeld: het nummer 3/2 geeft aan dat het gedeelte dat de torso bedekt 3 millimeter dik is, terwijl de gedeelten die de ledematen bedekken 2 millimeter dik zijn.

In de Canyonzone Kennisbank hebben we een uitgebreide(re) beschrijving opgenomen, zie Hoe kies je een goed canyoning wetsuit / canyoning pak?

Vergeet accessoires niet:

 

 

 

 

 • Hood: een “hood” (hoofddeksel) dient ervoor om je hoofd warm te houden in (zeer) koud water. Je lichaam koelt sneller af wanneer je je hoofd niet bedekt, dus in koud water is het dragen van een hoodie zeker aan te raden.
 • Boots and Socks: Het kiezen van de beste canyoning-schoenen is geen exacte wetenschap, maar gezien de omgevingsvariabelen die we tegenkomen tijdens canyoning, moeten we met een paar dingen rekening houden. We kijken naar enkele variabelen:
  -Hoe goed de grip en hechting is
  -De duurzaamheid van de schoen
  -Hoe comfortabel zijn de schoenen tijdens naderingen en afdaling
  Socks: Canyoning sokken in neopreen zorgen voor isolatie van de voeten.
 • Gloves: handschoenen dienen er -uiteraard- voor om je vingers en handen warm te houden tijdens koude omstandigheden.
 • Neopreen hemd / shirt. Je hebt ze met zowel korte als lange mouwen.Neopreen hemden / shirts worden over het algemeen gedragen wanneer het water te koud is voor alleen een wetsuit. Soms ook enkel en dient dan voornamelijk voor bescherming van de huid op de borst en tegen verbranding.

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel