Wanneer gebruik je een Canyoning Droogpak / Dry suit?

 Drysuits zijn voor canyoning en raften voornamelijk voor de koudere natte omstandigheden dat deze gebruikt worden, met andere woorden in de herfst, de winter en vroege voorjaar. Lang niet alle drysuits zijn geschikt voor gebruik met canyoning. Dit voornamelijk omdat de bewegingsvrijheid erg belangrijk is voor gebruik in de canyons en ook de schuurvastheid van een aantal plekken (knieën, ellebogen vnl). Standaard drysuits kunnen hierin flink beperken. Zie CanyonZone / Canyoning Droogpak / Onderpak.

Een drysuit kan ik je niet aanraden om te gebruiken in de zomer. In plaats van dat je het niet koud krijgt zal je oververhit raken in het droogpak. Voor de zomer als je snel door de canyon wil gaan op adventure race methode is het beste om een eendelige wetsuit (zie als voorbeeld de Seland Infierno) te gebruiken die normalerwijs 3-4 is opgebouwd. Dat wil zeggen 3mm neopreen op de armen en benen en 4mm op de romp. Zo heb je de optimale bewegingsvrijheid en toch de nodige isolatie om snel door de canyon te gaan.
Om een voor jou geschikt canyon pak te vinden raadpleeg CanyonZone / Kennisbank / Canyoning: Hoe kies je een goed canyoning wetsuit / canyoning pak?

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel