Wat zijn geschikte gordels / harnassen voor canyoning en / of speleologie?

Canyoning Zit Gordels / Harnas

Canyoning is behoorlijk zwaar voor de uitrusting. Bij veel canyons gaat het om rotshoppen, zwemmen, van rotsen en boomstammen naar beneden glijden en bush-bashen, dus je hebt een harnas nodig dat aan de taak voldoet.

Dit is waar een speciale canyoning-gordel perfect is. Canyoning heupgordels hebben vervangbare zitvlak- stoelbeschermers(Spanck Protects) die zijn ontworpen om de vele rotsen die je tegenkomt te weerstaan, dus ze zullen je wetsuit beschermen tegen beschadiging en die grote stoelbeschermer is veel comfortabeler dan die dunne beenlussen aan een klimgordel. 
Als je een enthousiaste canyoner bent, dan is een standaard canyoning gordel zoals de Rock Empire Canyon, Edelrid Irupu of Petzl Canyon Club Gordel een goede keuze. Aan de andere kant, als je geen genoeg kunt krijgen van canyoning en elk weekend op pad gaat, is de Petzl Canyon Gids gordel de goldel voor jou.

Als je een fervent abseiler of speleoloog bent, is het waarschijnlijk dat je een redelijk robuust harnas hebt dat voldoende is, maar beenlussen zullen de eerste zijn die verslijten en falen.

Speleologie harnas

Speleologie-harnassen zijn er als twee afzonderlijke delen, een heup- zitgordel en een borstgordel, en moeten samen worden gebruikt.

Heup- zitgordels zijn lichtgewicht, slijtvast en eenvoudig. Ze komen in het midden samen met behulp van een D-vormige maillon die al je SRT-uitrusting vasthoudt, en cruciaal, de chest jammer dicht bij je zwaartepunt, wat betekent dat je in de meest efficiënte positie bent om een ​​touw te beklimmen. De Petzl Superavanti en de Petzl Fractio zijn zeer verstelbaar en zijn verkrijgbaar in twee maten, dus passen alle cavers, waarbij de fractio een extra tailleband heeft voor ondersteuning van de onderrug, maar de chest jammer / borststijgklem in een iets minder efficiënte positie houdt.

Speleologie Heup- zitgordels mogen nooit worden gebruikt om te klimmen. Het lage bevestigingspunt (maillon) betekent dat je bij een val eerder ondersteboven komt te zitten en vergroot in deze situatie het gevaar dat de gordel losraakt omdat het niet om het smalste deel van uw middel zit. Als je alleen een ladder en reddingslijn gebruikt (dus geen SRT), is het daarom verstandig om in plaats daarvan voor een eenvoudig klimgordel in alpine stijl te gaan.

Je heup- zitgordel moet worden gecombineerd met een borstgordel. Deze zijn meestal niet ontworpen om te dragen en zijn er in een paar verschillende stijlen. Ze zitten allemaal over je schouders en lussen door het bovenste gat in de Petzl-rol. Hierdoor kan de croll langs het touw omhoog bewegen terwijl je rechtop staat in je voetlus. Ze zijn allemaal zeer verstelbaar - handig voor verschillende maten speleologie en om af te stellen tussen los (algemeen bimbling in de grot) en strak (terug het touw omhoog gaan).

Voor een uitgebreide beschrijving van gordels en harnassen zie: Wat is het verschil tussen een klimgordel, canyon gordel, speleologie gordel, zitgordel, heupgordel en integraal gordel?

Overzicht Kennisbank Algemene canyoning en speleologie uitrusting : Ga terug

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel