Hoe kies ik de beste canyoning-schoenen?

 Op zoek naar de beste canyoning-schoenen? CanyonZone helpt je te kiezen in welke canyoning-schoenen je wilt investeren, samen met een vergelijking tussen de meest populaire canyoning-schoenen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

HOE KIES JE CANYONING SCHOENEN

Het kiezen van de beste canyoning-schoenen is geen exacte wetenschap, maar gezien de omgevingsvariabelen die we tegenkomen tijdens canyoning, moeten we met een paar dingen rekening houden. Laten we eens kijken naar enkele variabelen:

-Hoe goed de grip en hechting is
-De duurzaamheid van de schoen
-Hoe comfortabel zijn de schoenen tijdens naderingen en afdaling

We gaan dieper in op elk van deze punten

 • CANYONING SCHOENEN GRIP

Grip is misschien wel het belangrijkste kenmerk van canyoning-schoenen, en de canyoneers baseren hun beslissing normaal gesproken op welke canyoning-schoenen ze willen investeren. Canyoning-schoenen die een goede grip bieden, versterken het vertrouwen van een canyoneer in hun bekwaamheid, vooral op lastiger delen. De technologie is geëvolueerd en tegenwoordig zijn de gebruikte materialen specifiek ontworpen voor natte omgevingen, waardoor de hechting aan de rotsoppervlakken toeneemt.

Het ontwerp van de zool helpt ook bij tractie op modderig terrein, vooral tijdens het benaderen.

 • CANYONING SCHOENEN DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is een andere maatstaf voor canyoning-schoenen: de zware gebruiksomstandigheden vereisen buitengewone duurzaamheid en weerstand terwijl we door de canyons lopen. Het stiksel en lijmen moet van goede kwaliteit zijn om het constante slaan waar we de schoenen aan blootstellen te weerstaan; de tong moet talloze afdalingen doorstaan ​​om het de moeite waard te maken.

De leestconstructie van de canyoning-schoenen moet ook de voeten van de canyoneer beschermen tegen stoten tegen rotsen en ook bij technische manoeuvres, zoals het beschermen van het touw tegen slijtage met de voeten.

 • CANYONING SCHOENEN COMFORT

Comfort wordt misschien over het hoofd gezien, maar bij veeleisende benaderingen en bij lange afdalingen moet het kiezen van de meest comfortabele canyoning-schoenen deel uitmaken van je besluitvorming. Comfort betekent niet alleen demping, maar ook bescherming en isolatie: het is waarschijnlijk dat u een canyon afdaalt met vers en koel water, dus deze factoren moeten in overweging worden genomen bij het kiezen van canyoning-schoenen.

Schoenen die niet te zwaar zijn, helpen ons ook energie te besparen tijdens het vorderen in de kloof.
Canyoneers in subtropische gebieden kunnen baat hebben bij schoenen die meer isolatie bieden, terwijl in tropische en warme gebieden canyoning-schoenen die goed warmte afvoeren en de voeten koel houden, de beste keuze kunnen zijn.

CANYONING SCHOENEN: EEN VERGELIJKING

We hebben de meest populaire canyoning-schoenen op de markt geselecteerd: de Adidas Terrex Hydrolace, de Fiveten Canyoneer 3, de Bestard Canyon Guide en de Mont Bell Sawer Climber.

ADIDAS TERREX HYDROLACE CANYONING SCHOENEN

De Adidas Hydrolace 2021 is verreweg de meest uitgebalanceerde canyoning-schoen die momenteel op de markt is en is een favoriet onder professionele en recreatieve canyoneers over de hele wereld. Adidas heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze schoenen, met tests op meerdere locaties, van Nieuw-Zeeland tot Bali en de VS.

Sinds de overname van FiveTen in 2011 heeft Adidas ook het patent op de Stealth © -rubbersamenstelling, een favoriet onder klimmers. Het belangrijkste kenmerk van de Adidas Hydrolace canyoning-schoenen is het gebruik van het Stealth © -rubber voor de buitenzool: het is een variatie op hetzelfde Stealth C4 © -rubber dat wordt gebruikt op FiveTen-klimschoenen en biedt uitstekende grip in alle omstandigheden.

De Adidas Hydrolace-schoenen zijn extreem comfortabel en profiteren van de expertise van Adidas in de sneakers-industrie; ze zijn ook gebouwd om lang mee te gaan door uitgebreide tests en kennis van Terrex avontuurlijke schoenen. De schoenen bieden uitstekende isolatie, zelfs in de koudste wateren. Het nadeel is het gewicht als het nat is: het wordt zwaar door het gebrek aan afvoer en wateropname door het neopreen dat in de voering wordt gebruikt.
 

FIVETEN CANYONEER 3 CANYONING SCHOENEN
Five Ten Canyoneer 3

 De nieuwste versie van de pionier canyoning-schoenen, de FiveTen Canyoneer 3 canyoning-schoenen, zijn een populaire keuze vanwege de uitstekende grip in alle omstandigheden. Verkrijgbaar in 2 versies (guide en regular) en met de Stealth © -rubbersamenstelling voor de buitenzool, wordt het veel gebruikt door canyoneers in zowel Europa als de VS. Ondanks de uitstekende grip is het niet de meest comfortabele schoen voor lange afdalingen: we vinden de zool te dik en hard, en niet genoeg kussen op de hiel maakt het niet de beste optie voor lange afdalingen. Veel canyoneers hebben ook geklaagd over de duurzaamheid van de nieuwste versie, met problemen die zich al na een paar afdalingen voordeden. Toch is het een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar canyoning-specifieke schoenen.

De geleide (rode) versie is gebouwd met een canvas buitenkant, wat de duurzaamheid onder zware omstandigheden verhoogt in vergelijking met de reguliere (gele) versie. De FiveTen Canyoneer 3 schoenen zijn erg licht en lopen goed af, wat het comfort iets verhoogt.


BESTARD CANYON GUIDE CANYONING SCHOENEN

 De belangrijkste canyoning-laarzen van Bestard zijn ontworpen met het blik de canyoninggids in gedachten Met een geïntegreerde hoes om te voorkomen dat stenen en zand binnenkomen en een oranje stof op het lichaam, biedt het uitstekende enkelbescherming en is super lichtgewicht. De buitenzool van de Bestard Canyon Guide is een Vibram ™ Idrogrip, die goed werkt in natte omgevingen, maar ondermaats is in sommige soorten gesteente, zoals leisteen. We merken dat de grip verbetert na een beetje slijtage. Bestard biedt een gratis herzool van de schoenen wanneer ze versleten zijn: u moet de verzendkosten naar hun werkplaats in Europa betalen. De veters worden helemaal strak van de enkel tot de tenen en zorgen voor een uitstekende pasvorm naar jouw smaak.

Het is vermeldenswaard dat Bestard een aantal nieuwe toevoegingen heeft aan zijn lijn canyoning-schoenen, namelijk de Wildwater Pro die de trend van zwarte en rode canyoning-schoenen lijkt te volgen.

MONT BELL SAWER KLIMMER 

(Niet standaard in ons assortiment).
De Mont Bell Sawer Climber is weinig bekend in de canyoning-gemeenschap: een goede verklaring is dat hij niet als canyoning-schoenen op de markt wordt gebracht, maar als douche-klimschoenen. Doucheklimmen lijkt veel op canyoning, maar in plaats van een kloof af te dalen, gaan doucheklimmers omhoog, beklimmen ze watervallen en doorkruisen ze secties. Het is een populaire sport in Taiwan en Japan. De Sawer Climber is super lichtgewicht en zit dankzij het vetersysteem goed om de voeten, wat een klimschoengevoel geeft. De constructie van het lichaam is gemaakt van gaas, wat zorgt voor een uitstekende afvoer maar slechte isolatie, daarom is het een goede optie voor tropische klimaten. De Sawer Climber maakt gebruik van de Aquagrip-buitenzool van Mont Bell, die onder alle omstandigheden uitstekende grip biedt, in en uit de kloof. Mont Bell biedt ook een vilten zool die geweldig werkt bij het lopen op rotsen, maar vrij snel slijt: we zouden elke dag voor de Aquagrip-zool gaan.

Een van de nadelen van deze canyoning-schoenen is dat ze weinig bescherming bieden aan de voeten en vrij snel kunnen verslechteren als ze worden blootgesteld aan ruwe en schurende omgevingen.

Als laatste aanbeveling en samenvatting.
Als je de bovenstaande factoren gebruikt om de beste canyoning-schoenen voor je canyoning-beoefening te kiezen, krijgt je meer zelfvertrouwen tijdens het vorderen in de canyon. Hebben we schoenen gemist? Neem contact met ons op.

Hydrolace 2021 Adidas

Adidas HydroLace 2021

 • Grip
 • Comfort
 • Durability
 • Heavy when wet
 • Cumbersome

4.5/5

Canyoneer 3 FiveTen

FiveTen Canyoneer canyoning shoes

 • Excellent grip
 • Insulation
 • Style
 • Durability
 • Below-par comfort

3.8/5

 

Sawer Climber Mont-Bell

Montbell Sawer Climber canyoning shoes

 • Lightweight
 • Fit
 • Grip
 • Durability
 • Foot protection
 • Poor insulation

4/5

Canyon Guide  Bestard

Bestard Canyon Guide canyoning shoes review

 • Durability
 • Comfort
 • Ankle support
 • Grip
 • Weird style

3.8/5

 

NB: Ontleent aan BASECAMP

Overzicht Kennisbank Canyoning: Ga terug

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2023 CanyonZone | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel